A fejbőr izzadásánál kevés idegesítőbb dolog van. Rossz hatással lehet a hajadra, megereszkedetté teheti azt, ráadásul sokkal hamarab is zsírosodik, sőt a fejbőröd is megsínyli, mert az izzadság nagyon kiszárítja azt. Az izzadásról egyébként tudnod kell, hogy a tested természetes folyamata, hiszen segít lehűteni a testet és megakadályozza a túlmelegedést. Azonban, ha már nem tudsz mit kezdeni a dologgal, a napjaid pedig csak megkeseríti, akkor csekkold a tippjeinket. 

Almaecet 

Az almaecetnek számos pozitív hatása ismert, ha pedig szeretnéd felvenni a fejbőr túlzott izzadásával a harcot, akkor vesd be ezt a nagyjából minden háztartásban megtalálható terméket. Az almaecet helyreállítja a fejbőr pH-egyensúlyát, ezáltal szabályozza az izzadság mértékét is. Csak annyit kell tenned, hogy összekeversz néhány evőkanál almaecetet egy kis vízzel, majd belemaszírozod a fejbőrbe. Hagyd, hogy kifejtse a hatását, ezután nagyjából 30 perc elteltével mosd le. 

Igyál sok vizet 

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása alapjáraton is fontos, ráadásul a nyári melegben mindenképpen ügyelj rá, hogy minél többet vigyél be a hidratáltság érdekében. A víz ugyanis segít a testednek hűvös maradni, így kevésbé fog izzadni, igen a fejbőröd is kevésbé fog izzadni. 

No stressz 

Az izzadás hátterében néha triviális ok, egész pontosan a stressz áll. A megállás nélküli szorongás pedig a fejbőr túlzott izzadását válthatja ki. Éppen ezért próbáld kerülni a stresszes szitukat, persze tudjuk, hogy ez bizonyos esetekben nagyon nehéz, de jó ötlet lehet bevezetni az életedbe a jógát vagy a meditációt. Ezek ugyanis segíthetnek neked a stressz kezelésében, végső soron pedig nem fogsz annyit izzadni. 

(via)