Közeledik a nyár, ez pedig magával hozza a feszülős ruhákat és a trendi felsőket. Persze a bikiniszezonról sem feledkezhetünk el, ilyenkor minden csajszi igyekszik egy kicsit jobban odafigyelni az étkezésére és az edzésre. A szakértők szerint ezzel a gyakorlattal még hatékonyabb lehet az edzés, és sokkal laposabb lehet tőle a hasad.

Ezt a gyakorlatot csináld felülés helyett 

A hasizmokat a legjobban a megfelelő gyakorlatokkal lehet formálni. A legtöbben ezt felülésekkel, vagy haspréssel szokták. De a szakértők szerint nem ez a két gyakorlat a leghatékonyabb. A Minny Hustlers fitnesz-duó, a TikTokra töltött fel egy videót, amiben megmutatták, hogy melyik gyakorlattal tudod a legjobban erősíteni ezt a területet.

A népszerű személyi edzők szerint ez a gyakorlat nem más, mint a Russian twist. A gyakorlat, amelynek során a földön ülve megcsavarod a derekad, és hajlított térddel hatra dőlsz, a test oldalsó ferde izmait és a mély törzsizmokat célozza meg.

Mindenki számára nagyszerű mozgás, mert módosítható úgy, hogy a láb a talajon marad a kezdők számára, vagy felemelheted, hogy nagyobb kihívást jelentsen

– mondta Lo Lundstrom, okleveles személyi edző, a Minny Hustlers egyik tagja. 

Többen is megszólaltak a gyakorlat kapcsán, és más személyi edzők is elmondták, hogy a Russian twist valóban nagyon hasznos. Olyan izmokat is megmozgat, melyek másként nem növelhetőek. Nagyon fontos azonban, hogy ne csavard túlságosan gyorsan a derekad, mivel akár meg is sérülhetsz. Lassan forgasd magad, ha pedig fájdalmat érzel a hátadban, akkor azonnal hagyd abba. 


Via