A szabályok alatt pedig most nem konkrétan a gyakorlatok helyes elvégézésére vonatkozó információkat értjük, bár nem árt hangsúlyozni, mennyire fontos az is. Most azonban egy kicsit másról lesz szó, ugyanis akár hiszed, akár nem egyáltalán nem mindegy, milyen bugyit viselsz edzés közben. 

Csak semmi tanga

Ha rendszeresen sportolsz, edzőterembe jársz, akkor jobb, ha tudod, hogy a sportruházatod alá nem túl szerencsés ötlet tangabugyit választani. Most nyilván jogosan merül fel benned a kérdés, hogy miért, de nyugi, máris elmagyarázzuk. Ha edzésre adod a fejed, akkor nagy valószínűséggel van valamiféle célod: fogyás, formásodás, izmosodás...stb. Az edzőtermi gépek használata közben, de futás során vagy bármilyen egyéb mozgásforma hatására feltehetően izzadni fogsz, ezért is javasolják a szakértők, hogy olyan ruhát válassz a terembe, ami jól szívja a nedvességet és nem dörzsöli ki a tested.

Csúnya fertőzés lehet belőle 

Nos, a tangabugyi pont emiatt nem jó választás, ugyanis miközben mozogsz és izzadsz nemes egyszerűséggel a folyamatos súrlódás hatására kidörzsöli az érintett területeket, s bár valószínűleg a bőrödön csak mikro sérülések keletkeznek, mégis a fokozott izzadás miatt ez azonnal tökéletes táptalaj a baciknak. Szóval, ha tangában mész edzeni, akkor annak sajnos csúnya gyulladás is lehet a vége, ezt pedig nyilvánvalóan te sem szeretnéd. Oké, de akkor milyen bugyit célszerű választani? Mindenképpen olyat, ami pamutanyagból készült, továbbá jó ötlet lehet, ha a klasszik hipszter bugyi mellett teszed le a voksod, ez ugyanis nem ide-oda mozgolódni miközben te éppen a gyakarolatokat végzed. 

Simán elkerülhető 

Persze biztosak vagyunk benne, hogy te is odáig vagy a szexibb, csipkéből akár selyemből készült csodás fehérneműkért, de hidd el, az edzőteremben teljesen felesleges ilyet viselni. Ezeket tarts meg a különleges alkalmakra, akár egy romantikus estére a pasiddal. A lényeg, hogy edzés közben totálisan haszontalanok ezek a darabok és csak ártasz magadnak velük, hiszen ezek a szövetek akadályozzák, a hüvely légzését, a bőrirritáció pedig nagyjából garantált. Viszont akármilyen bugyiban is mész edzeni, nagyon lényeges, hogy edzés után tusolj le, és természetesen öltözz át, vegyél tiszta alsóneműt. Nyilván ez evidens, de azért jó, ha tudod, minél tovább vagy az izzadt rucikban, annál fogékonyabb leszel a fertőzésekre. 

(via)