A fitneszrajongók szerint a csúsztató edzés a legjobb módszer arra, hogy tónusos legyen az izomzatod, és nagyon vékonyak legyenek a lábaid. Máris eláruljuk, hogyan csináld! 

Mindenki imádja a csúsztató edzést

A csúsztató edzés, vagy ahogyan gyakran nevezik a Slider-Workout, egy olyan módszer, amivel viszonylag hamar erősek, tónusosok és karcsúak lesznek a lábak. A gyakorlatokhoz egy úgynevezett csúszókorong szükséges, amit szinte bármelyik szaküzletben megvásárolhatsz. 

A csúszókorongok bármilyen kis helyen elhelyezhetőek, és már indulhat is az edzés! A módszer egyre népszerűbb, így vannak olyan edzőtermek, ahol eleve polírozott a padló, így a speciális cipőkkel könnyedén elvégezhetőek a gyakorlatok. 

Az edzés lényege, hogy a csúszás miatt a testnek folyamatosan újra kell stabilizálnia magát és meg kell tartania az egyensúlyát. Ezt csak a mélyizmok segítségével tudja megtenni. Emellett javul az egyensúlyérzék és az állóképesség. A csúszkálás nem egyszerű, mivel kifejezetten megerőltető, ugyanakkor nagyon hatásos. 

A formás lábak érdekében érdemes pár speciális gyakorlatot bevetni, mutatjuk, melyek ezek. 

Korcsolyázás

A korcsolyázás az alapgyakorlat az edzésben. Úgy mozogsz a padlón, mintha görkorcsolyáznál, és saját lábaid erejét használva balról jobbra csúszhatsz. A karok megtámasztják a csípőt – hintázni nem szabad! Korcsolyázáskor a felsőtest függőlegesen marad.

Kitörések

Kitöréshez álljon csípő szélességben és csúsztasd hátra jobb lábád, és egyszerre hajlítsd be a térded. A bal láb a padlón marad, a térd 90 fokos szöget zár be. Érintsd meg a padlót a jobb térddel, miközben egyenes marad a felsőtest, a vállak és a csípő előre álljon. Ezután csúsztasd vissza a jobb lábád a kiindulási helyzetbe, és állj fel. Aztán jöhet a másik oldal!


Via