Minél többet izzadsz edzés közben, annál többet fogysz - gondolhatnád, de a valóság ezzel szemben teljesen más. Persze logikus elképzelésnek tűnhet a dolog, hiszen az intenzívebb gyakorlatok során szinte törvényszerű, hogy jobban is verejtékezel, de most eláruljuk, mi is az igazság, s, hogy van-e összefüggés a fogyás és az izzadás között. 

Van kapcsolat? 

Szakértők szerint az izzadás nem feltétlenül utal arra, hogy mennyi zsírt égetsz. A verejtékezés ugyanis csak a test hőszabályozását jelzi, nem pedig azt, hogy éppen mennyire dolgozik keményen. Bár nyilván némi összefüggés van a kettő között, de végső soron mégsem az izzadás határozza meg a fogyás mértékét. Sőt, egyesek szerint az izzadás és a fogyás között semmiféle kapcsolat nincs, hiszen a verejtékezéssel csupán a víz és az ásványi sók távoznak a szervezetből és a nem zsar. 

Nem ettől függ

Azt persze fontos megjegyezni, hogy mindenkinek más és más a szervezete, vannak, akiknek jóval több a verejtékmirigyük, és alapesetben is sokkal többet izzadnak, mint mások. Ez azonban nem annak a jele, hogy több zsírt is égetnek. Ezen a ponton fontos kiemeni: a fogyás csakis azon múlik, hogy Te mennyi munkát fektetsz bele, mennyire vagy kitartó, az izzadásnak pedig semmi köze a teljesítményedhez. 

(via)