Téged is rendre gyötör az edzés utáni fejfájás? Nem tudod, mi okozhatja? Bosszant a dolog, mert úgy érzed mindent jól csinálsz? Elhisszük, éppen ezért most összeszedtük neked, mik lehetnek a kiváltó okai, ha egy jó kis pezsdítő edzés után mégis kínoz a migrén. 

A pulzusszám növekedése 

Akár hiszed, akár nem, de az edzés közbeni megnövekedd pulzusszám bizony okozhat ilyen tünetet. Az igazság az, hogy pontos magyarázat nincs a miértjére, valószínűleg arról lehet szó, hogy edzés közben növekszik az izmok és agy oxigénigénye, ha pedig nem kapják meg a kívánt mennyiséget, arra a fejfájás a válasz. Bosszantó lehet tudjuk, pláne, hogy nagyn nem is tudsz tenni ellen. Az egyetlen megoldás az lehet, ha kellő figyelmet fordítasz a bemelegítésre, így ugyanis hagysz időt a testednek felékszülni a terhelésre. A bemelegítés segíthet felpörgetni a keringést, aminek hála elegendő mennyiségű oxigén juthat az agyba. 

A stressz

Egészen döbbenetes, de ha túlságosa stresszes vagy, az az edzésre is kihatással van, ráadásul meg is fájdulhat utána a fejed. A stressz miatt ugyanis feltehetően magasabb a kortizolszinted, a testmozgás pedig ezt tovább növelheti, aminek a végeredménye egy jó kis fejfájás. Jó hír viszont, hogy maga az edzés csökkentheti a stresszt, szóval, ha egy kicsit türelmes vagy magadhoz és a testedhez, akkor jó eséllyel pár napon belül teljesen elmúlik az a fránya fejfájás. 

Kiszáradás

Egészen triviális oka is lehet annak, hogy megfájdul a fejed edzés után. Nem kizárt ugyanis, hogy nem fogyasztottál előtte, közben és utána megfelelő mennyiségű folyadékot. A legnagyobb bűnös tehát az esetek jelentős részében a kiszáradás. Ezen azonban tényleg csakis te tudsz változtatni: ügyelj rá, hogy napközben óránként legalább megigyál egy nagy pohár vizet, ehhez szuper appok is a segítségedre lehetnek. Csak beállítod, hogy óránként jelezzen neked és máris nem felejted el, hogy innod kellene. Ha pedig egy izzasztó edzésre tartasz, mindenképpen legyen nálad legalább másfél liter víz, ami pedig nagyon fontos, hogy edzés után se feledkezz meg a megfelelő hidratálásról. Ha ezekre odafigyelsz a fejfájás is tovaszáll. 

(via)