Sokan azt gondolják, hogy a leves elég könnyed étel ahhoz, hogy tökéletes vacsora legyen a fogyókúra idején. Ez azonban biztosan igaz?

Fogyaszt a leves este?

Mindenki az gondolja, hogy a gyors fogyáshoz a könnyű vacsora, vagy éppen annak teljes hiánya a fontos. Éppen ezért sokan a leves mellett döntenek, abban ugyanis kevés a szénhidrát – persze attól is függ, hogy melyikben. A legtöbben azt hiszik, hogy így nem terhelik meg a gyomrot, ez pedig segít abban, hogy búcsút intsenek a plusz kilóknak.

Ahhoz, hogy fogyni tudj, meghatározott napi kalóriabevitelre van szükséged. Ám, ha csak egy levest fogyasztasz esténként, ez nem teljesül. Ennek eredményeként a szervezet nem érti, miért nem kapta meg a szükséges táplálékot, és a következő mellékhatások léphetnek fel.

Jojó-effektus

Elképzelhető, hogy kezdetben egy kicsit fogyni fogsz, ám rendkívül gyorsan visszajönnek majd a leadott kilók.

Tartalékolás

A szervezeted zsír formájában tartalékokat halmoz fel, éppen ezért 1 grammot sem fogsz fogyni.

Mit vacsorázz a diéta alatt?

A legjobb, ha vacsorára rostban gazdag táplálékot viszel be, és persze a leves is működhet, de csupán akkor, ha a reggelid és az ebéded megadja a szükséges tápanyagokat. 

A túlságosan vízben gazdag levesek nem ajánlottak, és tetemesebb mennyiséget sem érdemes bevinni belőle, mert az megnehezíti az alvást is, és ront a pihenés minőségén.

A legjobb, ha zöldségekben gazdag leveseket eszel, nem tésztákkal, kenyér darabkákkal teli nehéz krémleveseket.

via