Gere Barbara 2 éve dolgozik a Yogasecrets stúdióban, ahol többféle órát is tart. Számára a jóga sokkal több, mint sport, mondhatni életstílus, hiszen ez a mozgás számtalan módon képes pluszt adni a mindennapokhoz.  

Hogyan kezdődött számodra a jóga? Mikor ismerkedtél meg vele először? 

Ezen a kérdésen mindig picit elmosolyodok, mikor megkérdezik, hiszen annyira különös volt ez az egész, tényleg egy pillanatnyi megérzésből, illetve mondjuk úgy, hogy egy isteni sugallatból érkezett az életembe a jóga.

Egyik reggel amikor épp munkába indultam, bevillant, hogy szeretnék tanulni valamit, valami sporttal kapcsolatos dolgot. Így elkezdtem nézelődni, és pont akkoriban volt egy nyílt nap egy sportiskolában. Még kérdéses volt számomra, hogy mi legyen a konkrét út. Anyukám vetette fel az ötletet, hogy szerinte legyen a jóga, mivel hallotta milyen jót tesz a gerincnek. Kicsit furcsán néztem rá, szinte tiltakozóan, hogy ez nem nekem való. Ott motoszkált a fejemben a gondolat, de még mindig nem hittem benne igazán, persze még soha az életben nem jógáztam, és anyukám sem.

Aztán eljött a nyílt nap, amire elmentem, és volt tombola is, ami azért fontos mert akkor dőlt el a sorsom. Szeretek figyelni a jelekre, az apró üzenetekre, amiket az univerzumtól kapunk. Úgy voltam vele, ha nyerek a tombolán akkor biztos, hogy bele kell vágnom, de még mindig kérdés volt, hogy edző legyek vagy jógaoktató. Eljött a pillanat, nyertem a tombolán egy fitball labdát, amire az volt írva, hogy YOGABALL. Azonnal tudtam a választ, hogy a jógát kell választanom. 

Fotó: muffinproject_photography

Hogyan jött a Yogasecrets az életedbe? 

Végül a covid miatt nem indult el a képzés, 2 évig nem történt ezzel kapcsolatban semmi. El voltam keseredve, hogy pont, amikor már döntést hoztam, akkor hiúsult meg az egész. Utólag már abszolút hálás vagyok, hogy akkor így alakult, hiszen ebben a 2 évben bukkantam rá a Yogasecrets stúdióra. 

Sokáig vágyakozva néztem a weboldalukat és mindent, amit láttam róluk. Ekkor már éreztem, hogy valahol jógát kell tanulnom. Ránéztem a Yogasecrets oldalára és nem láttam induló képzést.

Szomorkodtam napközben aztán este hazaértem, és megnyitottam az Instagramot, az első poszt, amit megláttam, az a Yogasecrets Akadémiáé volt, mivel megnyitották a jelentkezést az újabb képzésre. Újabb jelnek vettem, így azonnal jelentkeztem. Két héttel később, miután már befizettem a képzés díját, elmentem egy jógaórára, hogy megnézzem, mit is fogok tanulni. Rögtön két órán is részt vettem, és sosem felejtem el a pillanatot, amikor először beléptem a stúdióba.

Azt éreztem, hazaértem, és innentől kezdve minden rendben lesz velem, jó helyen vagyok. Az első óra után potyogtak a könnyeim, nehezen leírható ez az érzés, de ahhoz tudnám hasonlítani, hogy megtalálod azt, amit az eddigi egész életedben kerestél. Ezután minden szabadidőm a stúdióban töltöttem, volt, előfordult, hogy napi 3-4 órán is részt vettem.

Fotó: muffinproject_photography

Mi volt az, ami megfogott a jógában? 

Hamar kiderült számomra, hogy a jóga sokkal több, mint amit gondoltam róla. Mivel mindig próbálok a megérzéseimre hallgatni, már az, ahogyan indult az utam elég bizonyíték volt nekem arra, hogy a jóga egy csodálatos dolog. Már az elején is ezt éreztem, és érzem a mai napig. Csodálatos, hogy a jóga által egy életen át tanulhatunk, egy folyamatos fejlődési és tanulási folyamat, önmagunkról, a lelkünkről, a létezésről és az életről. Oktatóként pedig én is tanítom az embereket, ők pedig ezáltal tanítanak engem.  

A jóga nemcsak a testünkre hat, hanem a lelkünkre is. Megtanulni a jelenben lenni és átadni magunkat a pillanatnak. Odafigyelni magunkra, megfigyelni, megtanulni a testünk működését. A jógagyakorlásban fontos szerepe van a légzésnek és az elménknek. A testünk edzésének segítségével fejleszthetjük az elménket. A testünk edzése pedig a légzésünk mélyülését és javítását is eredményezi. Fontos, hogy megfigyeljük magunkat, hogy odafigyeljünk a megérzéseinkre, az intuíciónkra. 

Mióta foglalkozol jógaoktatással? 

Miután végeztem a Yogasecrets Akadémia Hatha 200 órás képzésén, utána egyből lehetőséget kaptam az oktatásra. El is kezdtem dolgozni a stúdióban, és ezzel egy álom vált valóra, ennek már 2 éve. Azóta már elvégeztem egy Flow jógaoktatói képzést, illetve a 300 órás mesterképzést is, ugyanitt a Yogasecrets Akadémián. 

A Yogasecrets stúdióban rengeteg jóga közül lehet választani, melyik az, amit mondjuk annak ajánlanál, aki csak ismerkedik a jógával? 

Az óráink mindig jól követhetőek bárki számára. Magamból kiindulva, hogy abszolút kezdőként elmentem egy dinamikus órára is, mindenkit arra bátorítok, hogy merjen kipróbálni többféle óratípust. Vannak kifejezetten kezdő jógaóráink, szuper választás egy alapozó workshopon való részvétel, ahol óráról órára haladva lehet megismerkedni a jóga alapjaival. Persze arra is van lehetőség, ha valaki először egyénileg szeretne jógázni. 

Fotó: muffinproject_photography

Milyen fajta jógaórákat tartasz? Milyen órákra lehet hozzád járni? 

Többféle óratípust tartok, valamint workshopokra is lehet hozzám jönni: Yogasecrets the Method (dinamikus), flow, stretching, gyertyafényes jóga, alapozó workshop, valamint egyéni jógára szintén van lehetőség.

Milyen workshopokra lehet jelentkezni a stúdióba? Milyen pluszt kapnak azok, akik a Yogasecrets studióba járnak jógára? 

Vannak több alkalmas tematikus workshopok, például alapozó workshop, haladó ászana workshop, valamint egy alkalmas workshopok is különböző témákban. Így színes palettán ismerkedhetnek nálunk a jóga alapjaival, illetve lehetőséget nyújtunk bárki számára, hogy elmélyítse a tudását és minél több gyakorlatot és élményt szerezzen a jógával kapcsolatban. Emellett a Yogasecrets oktatói több tábort is szerveznek az érdeklődők számára belföldön és még egyenesen Balin is. 

A Yogasecrets stúdió alapítója, Nagy Anna egy olyan helyet álmodott és valósított meg, ahol a stúdió minden szegletében érződik az odaadás, a szeretet. Mikor valaki belép hozzánk, egy szempillantás alatt feledkezik meg a külvilágban zajló gondokról és terhekről. Nálunk a legfontosabb, hogy jól érezzék magukat az emberek, ahol igazán kikapcsolhatnak, ahol mindenki otthon érezheti magát. 

A Yogasecrets olyan, mint egy nagy család ahová várunk sok szeretettel mindenkit kortól, nemtől és bármitől függetlenül. Számunkra a legfontosabb érték az, hogy adhatunk valamit, amitől fejlődni és gyógyulni tudnak az emberek.