Katus Attila évtizedek óta a magyar sportélet egyik megkerülhetetlen alakja, most a Cosmopolitannak elárulta, miért tartja fontosnak az egészséges életmódot, és a KATUSFOOD étrend-kiegészítőkről is mesélt. 

Régóta fontos részét képezi az életednek a sport, az országban szinte mindenki ismeri a tevékenységedet. A sport után, mi adta meg a kezdő löketet, hogy elinduljon a KATUSFOOD? 

Lehet, hogy az emberek elsősorban sportemberként, a mozgás nagyköveteként gondolnak rám, de ez a szakma a testmozgásnál sokkal összetettebb. Egy sikeres életmódprogram elengedhetetlen részét kell, hogy képezze az egészséges táplálkozás és az étrend kiegészítés is. Ezért alkottam meg néhány évvel ezelőtt a KATUSAKTÍV Életmód Programomat, amely az élet egész területét letérképezi, és segítséget nyújt egy életen át tartható egészséges életmód kialakításában.

Miben térnek el a KATUSFOOD étrend-kiegészítő termékei a hasonló étrend-kiegészítőktől? Mi az a plusz, amiben ezek termékek segíteni tudnak az életmódváltásban gondolkodóknak? 

Termékpalettánk olyan prémium kategóriás étrend-kiegészítőket tartalmaz, amelyekre a legtöbb embernek nagy szüksége van az egészségmegőrzés, vagy a teljesítménynövelés szempontjából. Arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy minél több összetevőt és magas hatóanyagot tartalmazzanak a KATUSFOOD termékeink, mindezt úgy, hogy ár-érték arányban kedvező, mégis megfizethető termékekhez jussanak a fogyasztók. 

A funkcionális italaink esetében például a lehető legnagyobb ízélmény biztosítására törekszünk, hogy mind árszínvonalban mind ízben fel tudja venni a versenyt a többi piaci szereplővel, de akár még az igencsak közkedvelt hagyományos üdítőitalokkal is. Összefoglalva tehát, mind a tartalomra, mind az árfekvésre, mind pedig a szerethetőségre nagy figyelmet fordítunk. 

Az online edzések a te oldaladon is megtalálhatóak, melyek szerinted azok az előnyök, amelyek arra ösztönzik az embereket, hogy már ma kezdjék el a mozgást az otthonukban? 

Vannak olyan hónapok Magyarországon, amikor az időjárás gorombább arcát mutatja, ezekben az időszakokban hathatós segítséget tudnak nyújtani az online, otthon végezhető edzések, testsúlycsökkentő vagy életmódprogramok. Akadnak, akik családi elfoglaltságuk miatt nem tudják elhagyni az otthonukat, illetve vannak olyan területei az országnak, ahol nem biztos, hogy elérhető közelségben van olyan szakember, akitől megfelelő módon tudnának segítséget kérni. Arról nem is beszélve, hogy az online tanácsadások általában kedvezőbbek árban érhetők el. Célszerű azért megválogatni az online elérhető tartalmakat, hiszen rengeteg videó van az interneten, és nem mindegy milyen ezeknek a szakmai megalapozottsága. 

Mivel motiválnál valakit, aki abban gondolkodik, hogy elkezdi az életmódváltást? 

A mai világban sokkal több stressz ér, rosszabb minőségű levegőt szívunk, kevesebbet alszunk, kevesebb időt töltünk a természetben, rosszabb minőségű ételeket vásárlunk és fogyasztunk, kevesebb fizikai aktivitást végzünk. Éppen ezért már nem megengedhető az a luxus, hogy ne foglalkozzunk az egészséges életmód lehetőségeivel. Az egészséges életmódot folytató emberek az élet minden szegmensében felülmúlják azokat, akik ennek a lehetőségeivel nem élnek. Ez a közösség jóval energikusabb, optimistább, jobb közérzetű, sokkal könnyebben és sikeresebben megküzd az élet nehézségeivel és sokkal jobbak az életkilátásai. Ráadásul ezek a megállapítások az életünk második felében sokkal inkább szembetűnőek lesznek. Gyakran találkozhatunk fiatalos, lendületes 50-60-70 éves emberrel és koravén, megkeseredett 30-40 évessel is. A jólét olyan érték, amely elsősorban nem pénzben mérhető. Akik életmódváltásban gondolkodnak ne újévi fogadalomként tekintsenek erre, hanem inkább lassan, fokozatosan, türelmesen, akár évek alatt hagyják el rossz szokásaikat, és szervezzék újra életüket.