Ha nincs időd, kedved vagy kereted arra, hogy edzőterembe járj, akkor otthon is átmozgathatod magad. A nappalid kiváló teret biztosít egy jó kis tornára, ráadásul a YouTube-on szuper edzős videókat is találhatsz. Ha viszont ennél egy kicsit tovább mennél, akkor jó ötlet lehet otthonra beszerezni egy szobabiciklit is, ami hidd el, nagyszerű befeketetésnek fog bizonyulni. Már, ha nem a sarokban árválkodva várja, hogy ráülj. Kalóriát ugyanis csak akkor égethetsz vele, ha tekered is. Na, de mennyi is az annyi? Elmondjuk!

Miért jó választás? 

A szobabicikli kiváló választás lehet a számodra, ha terepen nem szeretsz annyira tekerni, a futás pedig nem a te pályád. Az otthoni tekeréssel azonban ugyanolyan tartalmas kardióedzést végezhetesz, ráadásul közben az egész tested átmozgatod: tekerés közben ugyanis dolgozik a csípőd, a térded és a bokád is, arról pedig már nem is beszélve, hogy egy kiadós tekerésnek hála több száz kalóriától szabadulhatsz meg. 

Mennyi az annyi? 

Az elégetett kalóriák számát több dolog is befolyásolhatja, de általánosságban elmondható, hogy 30 perc szobabiciklizéssel nagyjából 100-120 kalóriát tudsz elégetni. Persze ez függhet az aktuális súlyodtól és attól is, mekkora sebességgel tekered (az átlag kb. 7-8 km/óra) a kerékpárt, szóval, ha egy intenzív edzést tolsz és alaposan meg is hajtod az eszközt (felmész akár 10-12 km/óráig), akkor fél óra alatt akár 160-300 kalória között is alakulhatnak ezek a számok. 

Mozogni jó 

Viszont akárhogy is, az elégetett kalóriáktól függetlenül mozogni jó. A testednek csakis jót tehetsz azzal, ha nem punnyadsz, hiszen akármilyen mozgásformáról van szó, általánosságban kijelenthető, hogy hihetetlenül jótékony hatással lesz a szervezetedre: növekedni fog az állóképeeséged, csökkenni fog a stresszszinted, összességében pedig sokkal jobban és kiegyensúlyozottabban érzed majd magad. Hát, már csak ezért is megéri, nem? 

(via)