Egyértelmű, hogy vonzó lehetőség a mesterséges intelligencia használta, bármiről is legyen szó. Mellyssa az interneten rengeteg fogyókúrás tippet talált, és saját maga is súlyos betegséggel küzd, úgy döntött, hogy a ChatGPT segítségét kéri.

A chatGPT előnye

A fiatal lány nincs túl jó anyagi helyzetben, így mérlegelnie kellett, hogy felkeres egy drága dietetikust, vagy a modernebb technikához folyamodik. A válasz nem is volt kérdéses, a ChatGPT mellett döntött, mely folyamatosan kommunikál a felhasználóval, és értelmezi a bevitt információkat.

Valami olyasmit akartam, ami gyors, ingyenes, egyszerű, de nagyszerű. Alaposan mérlegeltem, figyelembe vettem, hogy mire vagyok allergiás, és milyen ételeket részesítek előnyben. 

Először a ChatGPT elküldte Mellyssának a különféle javaslatokat, melyek kellemesen meglepték. Volt benne avokádó pirítóssal, friss quinoa saláta, és sült csirke is. Azonban mivel biztosra akart menni, megkérdezett egy táplálkozási szakértőt, aki támogatta az ügyfelét, hiszen rengeteg friss zöldség, teljes kiőrlésű gabonafélék, és fehérjét javasolt az alkalmazás.

A felére csökkent a kalóriák bevitele

Az adagok kisebbek az átlagnál, hiszen a reggeli mindössze egy szelet kenyérből állt, az ebéd pedig egy csicseriborsó salátából. Kíváncsiságból Mellyssa letöltött a telefonjára egy kalóriaszámláló alkalmazást, és a következőket tapasztalta:

Azt írta az alkalmazás, hogy naponta 1500 kalóriát viszek be, ám előtte 2200-2400 kalóriát biztosan megettem. A legaggasztóbb az egészben, hogy azt írta a ChatGPT, hogy csökkentsem az adagok egy részét a súlyomhoz és a magasságomhoz mérten.

A fiatal lány kiakadt, hiszen úgy érzi, hogy az alkalmazás arra ösztönzi az embereket, hogy minél kevesebbet egyenek, holott ő kikötötte előtte, hogy imádja a hasát.

Fogyni akart, de egészséges módon.

Ez egy nagyon idealizált változata az egészséges táplálkozásnak. Ez egy visszalépés, mikor bármilyen szénhidrát, gyorskaja, vagy egy fagyi elfogyasztása erkölcsi vétségnek minősül.

Kitért arra is, hogy szereti ugyan az egészséges ételeket, és törekszik a helyes táplálkozásra, azonban szeret néha „bűnözni” is, amit a ChatGPT elítél.


via