A fogyás az a téma, ami egész évben aktuális, de ahogy jön a nyár és a strandszezon, egyre sürgetőbb lesz a súlyfelesleg leadása.

A diéta mellett a sport az, ami sokat lendíthet a fogyás ütemén és bár minden sport hasznos, de mégis van néhány olyan, ami gyorsabban olvasztja a kilókat.

Ilyen például az ugrálókötelezés, ami kicsit egyhangú és némi ügyességet is igényel, de annyi jó hatása van, hogy mégis érdemes kipróbálni és akár naponta ugrálni egy kicsit.


Ezért hatékony


Vannak olyan edzésmódszerek, amelyek elsősorban az állóképességet javítják, mások inkább az izmokat erősítik vagy a mozgáskoordinációt fejlesztik. Az ugrálókötelezés azért hatékony sport, mert ezeket ötvözi. Nézzük, hogyan. 

erősebb és formásabb leszel


Mivel az ugrálás több izomcsoportot is megmozgat, így nem csak erősödsz, hanem fogyni és formálódni is fogsz a rendszeres ugrókötelezéssel. A lábadon kívül a törzsedet és a vállaidat is megmozgatja ez az edzés, de még a fenékizmok is dolgoznak ugrálás közben. Javítja a mozgáskoordinációdat


A kötélre és arra, hogy megfelelő pillanatban ugorj fel, figyelni kell, így nem akad bele a lábad és folyamatos lesz a mozgás. Ezzel a sporttal a mozgáskoordinációd és az egyensúly-érzéked is javul, ami más mozgásformáknál is jól jöhet.


Erősíti a szívet 

Az ugrálókötelezés növeli az állóképességedet, és hozzájárulhat az egészséges szív- és érrendszeredhez. Ez pedig csökkenti az olyan betegségek kockázatát, mint a cukorbetegség vagy a magas vérnyomás. 


Fokozatosan növeld az időt és a tempót

Kezdetben elég 5-10 perc naponta, de ha már jól megy, akkor akár 20 percet vagy fél órát is ugrálhatsz. A tempó eleinte lehet lassabb lesz, de amikor belejössz, egyre gyorsabban fog menni. A legjobb a szabadban ugrálni, ha ezt nem tudod megoldani, akkor edzőterembe is mehetsz vagy akár a lakásban is találhatsz erre alkalmas helyet. Már csak az alattad lakó szomszédokat kell értesítened az új hobbidról. 

Via