Nincs időd lejárni az edzőterembe, de szeretnéd, ha egy kicsit tónusosabbak lennének a karjaid? Búcsút mondanál az integető izmoknak? Akkor szuper helyen jársz, ugyanis mutatunk pár tuti gyakorlatot, amikkel akár otthon is megdolgoztathatod a kezeid. Íme a legjobb kar edzés nőknek kalauz, amit valaha láttál! 

Idő, akarat, elszántság 

Akár hiszed, akár nem egyáltalán nem szükséges heti 5-ször a fitnesszteremben gürizned azért, hogy szép izmos legyen a karod. Otthoni körülménykek között, a nappalid kényelméből kevés felszereléssel vagy akár felszerelés nélkül is építhetsz sikeresen izmot, csak ismerned kell azokat a gyakorlatokat, amikkel ez megvalósítható. Persze most nem azokról a hatalmas izmokról beszélünk, amiket a fitnesszversenyeken villantanak a csajok. Ha csak a szép, tónusos karok a cél, akor ahhoz nem kell sok minden, csak egy kis idő, akarat, meg elszántság. 

Milyen gyakorlatok jöhetnek szóba? 

Mielőbb belevágnál fontos, hogy megismerd a különböző gyakorlatokat és tisztában legyél azzal, melyiket miért csinálod. Mi most hoztunk neked 3 olyan mozdulatsort, amikkel kiválóan dolgozhatsz karra, az eredmény pedig rövid időn belül, akár már 3 hét alatt nagyon látványos lehet. 

Gyúrj tricepszre 

A tricepszedet simán formálhatod otthon is, hiszen nincsen szükség további súlyokra, már az is elég, ha van otthon pár széked. Ülj le a szék szélére úgy, hogya kezeiddel megfogod az ülés két oldalát. Egyenesítsd ki a karjaid, majd engedd le a feneked az ülés széléséről. A térdet kb. 90 fokos szögben hajlítsd be. Aztán hajlítsd a könyököd, a feneked közelítsen a padló felé, majd vissza egyenesbe. Első körben csinálj egy 3x10-es sorozatot, később pedig növelheted a számokat az erőnléted függvényében. 

Egy kis plank 

Mondjuk ez nem annyira egyszerű, annak ellenére sem, hogy egyébként annak tűnik. A gyakorlat vegyél fel egy szokványos fekvőtámasz pozíciót, behajlított karokkal. A karoddal támaszkodj a vállaid alá, a farizmaid és a hasizmaid pedig feszítsd meg és ügyelj arra, hogy a csípőd egy vonalban maradjon a válladdal.  A plank kitartása embertpróbáló feladat, valószínűleg első nekifutásra 10 másodpercnél nem is fogod tudni tovább szabályosan tartani. Viszony nyugi, ez nem para, hiszen gyakorlat teszi a mestert. Ha már nagyon pro vagy, akkor pár karemeléssel is felturbózhatod a plankot, meglátod a tested brutális átalakuláson fog keresztül menni, ha kitartó vagy. 

Súlyzóval a szép bicepszért 

Ha van súlyzód, akkor szuper, de egyébként ásványvizes palack is megteszi. Ez a gyakorlat megdolgoztatja a bicepszet és a delta izmokat, amik a vállad fő izmai. Állj úgy, hogy a lábaid csípőszélességben legyenek. Mindkét kezedben legyen súlyzó (kisebbel kezd), mellkasod és a hátad tartsd egyenesen, majd vízszintesen kezd el emelni a kezeid, anélkül, hogy behajlítnaád a karod. Amint eléred a váll szintjét, állj meg pár pillanatra, majd mehetsz vissza a kiindulási helyzetbe. Ebből is először 3x10-es sorozatot csinálj, aztán, ha már bírsz többet, növeld az adagot. 

(via)