A tested jelzéseire mindig érdemes figyelni, hiszen az érzelmi reakciók, a stressz, a lelki folyamatok idővel megmutatkoznak testi tünetekben is. Talán furcsa lehet, de jelezhetik azt is, ha ideje felmondani a munkahelyeden. 

Nézzük, melyik az a 3 jel, amire a legjobban figyelned kell.

Feszültség

Ha rendszeresen feszültséget érzel az izmaidban, gyomorpanaszaid vannak, gyakran fáj a fejed, vagy egyszerűen gyengének érzed magad már a gondolattól is, hogy be kell menned a munkahelyedre, akkor nagyon valószínű, hogy a munkahelyeden olyan stressz ér, ami  érzelmileg, mentálisan és fizikálisan is megbetegít.

Érzelmek

A szív területe mindig az érzelmi viszonyulást mutatja meg, így megfigyelheted, mit súg  a szíved  a munkáddal kapcsolatban. 

Akár egy rövid meditációt is csinálhatsz, ülj le úgy, hogy a teljes talpad a földön legyen, majd amikor ellazulsz, gondolj a munkádra, majd tedd a kezed a szíved fölé. Vizsgáld meg, hogy melegnek vagy hidegnek érzed-e azt a területet. Ha a hidegérzet erősebb, és esetleg szomorúnak vagy dühösnek is érzed magad, akkor az azt jelenti, hogy ideje lépned. 

Az elmE

Úgy érezheted, hogy minden pillanatban a munkád vagy a munkahelyed jár a fejedben, nincs egy perc szabadidőd és legszívesebben kitörnél ebből a helyzetből. Ha így érzel, akkor ez már önmagában is egy jelzés lehet, de még egy ilyen nehéz helyzetben is érdemes megpróbálni a belső hangra figyelni, ami biztosan segít a legjobb döntésben. 


Készülj fel a váltásra

Ha ezeket a dolgokat tapasztalod magadon, érdemes átgondolni, mi lehet a legjobb megoldás számodra. Lehet, hogy csak más munkakört kell keresned, ott, ahol jelenleg dolgozol, de ha ez sikerül, és 1 hónapon belül mégsem érzel változást, akkor fel kell készülnöd a munkahelyváltásra. 

Via