Szempilla fontos része az arcnak, karaktert, tekintetet ad, ezért is nagyon fontos, hogy megfelelően ápoljuk, akárcsak a hajunkat, akkor is ha hosszú és akkor is, ha rövidebb pilláink vannak. 

Ha erre a 3 dologra figyelsz, nem roncsolódnak a pilláid, sőt, akár erősödni és nőni is fognak. 

Ápold naponta!

Ne dörzsöld, de azért tisztítsd meg minden este, arclemosóval, vagy arcápoló tejjel. Épp csak annyira, hogy tiszta legyen és hidratált maradjon. Az ápolás végén egy kis szempilla fésűvel át is fésülhet a pilláidat, a természetes pillaívek irányába.


Óvatosan a vízálló szempillaspirállal!

A szempillaspirál kétségtelenül sokat dob a pillákon, a vízálló spirálok pedig valóban sokkal tartósabbak, mint a hagyományosak. Mégis érdemes kevesebbet használni őket, mert – pont tartósságuk miatt – nehezebben is eltávolíthatóak. Ezért vagy intenzívebben kell tisztítani utána a pillákat, ami során sérülhetnek, vagy a pilládon marad a festék egy része, ez pedig szárítja és töredezésre hajlamossá teszi a szempillát. Nem beszélve arról, hogy nem is túl egészséges. 


Kevesebb göndörítés!

A szépen ívelt pillák nagyon vonzóak, de bármennyire kíméletesnek tűnik a szempilla-göndörítés, azért megviseli a tincseket. Ezért inkább ritkábban alkalmazd csak ezt a módszert, akár tartós göndörítést, akár otthoni, csipeszes formázást választasz. Hetente egy-két alkalom az, amit még kényelmesen kibír a pillád, de naponta lehetőleg ne használd a formázó csipeszt. 


Via