A párkapcsolatát mindenki szereti elemezni, vizsgálgatni, az eseményeket újra és újra átrágni, különösen, ha nehézségek vannak benne.  Az álmok van, hogy rávilágítanak egy-egy olyan problémára is, amire esetleg még nem is gondoltunk volna. Sok mindent elárulnak a tudatalattiról, és ugyan nem mindig magyarázhatók meg, vannak olyan álmok, amelyek elég egyértelmű üzenettel bírnak. Ha ezekkel a dolgokkal, élményekkel, helyzetekkel álmodsz, akkor valószínűleg van néhány megoldatlan nehézség a kapcsolatodban. 


Megcsalás 

Ha álmodban félrelépsz, az azt jelentheti, hogy bűntudat vagy kielégítetlenség  gyötör. Ha téged csalnak meg, akkor valószínűleg megoldatlan problémák vannak a kapcsolatodban, amelyekkel foglalkozni kell. Egyik verzió sem szuper, úgyhogy ha ez az álom kínzott az éjjel, a legjobb, ha egy mély beszélgetéssel vizsgáljátok meg, miért történt ez.


Autózás 

Egy ilyen álomnál fontos az is, hogy ki vezet. Ha a pasid ül a volán mögött, az az irányítás elvesztését jelentheti, ha te, akkor az az irányítás iránti igényt jelképezheti a kapcsolatban.

Kutyák 


A kutyák a leggyakoribb párkapcsolati szimbólumok az álmokban, és a kapcsolat állapotát tükrözik. 
Ha a kutya fenyeget vagy megtámad, akkor  számodra mérgező lehet a kapcsolat. Ha a kutya beteg vagy sebesült, az annak a jele lehet, hogy a kapcsolatotok a végéhez közeledik.

Via