Egy kapcsolatban mindig lehetnek mélypontok, egyik vagy másik fél részéről, azonban most eláruljuk, mi tehetsz, ha úgy érzed, a pasi az, aki nem akar elköteleződni. Íme a varázsszó, ami bármelyik srácot leveszi a lábáról. 

A felelősség súlya

Egy kapcsolatban általában minden gördülékenyen megy addig, amíg szóba nem kerülnek olyan dolgok, mint a közös jövő. Ezen a ponton a pasik megesik, hogy megtorpannak, mert rájuk zúdul a jövőbeni felelősség súlya, ami persze valahol érthető, de mi csajok ezen igenis nagyon ki tudunk bukni. Ebből persze jönnek a viták és a veszekedések, amik aztán akár a kapcsolat végét is jelenthetik. Ha te ezt szeretnéd elkerülni, akkor most segítünk neked egy kicsit. 

Elköteleződés 

Először is meg kell értened, teljesen normális érzések kavarognak a pasidban, hiszen az elköteleződés hatalmas dolog. Ha alapvetően azt érzed, minden rendben megy köztetek, szeretetitek egymást, akkor az első és legfontosabb, hogy ne erőltesd túl a komoly dolgokról való beszélgetést, ha úgy látod ez számára nehéz. Nyilván nem azt mondjuk, hogy engedd el teljesen a dolgot, de hagyj neki időt arra, hogy emészgesse magában a közös jövőtöket illető kérdéseket. 

Értem 

Ha pedig beszélgetésre kerül a sor, de netán nem értetek valamiben egyet, akkor vesd be a varázsszót, azaz mondj annyit, MEGÉRTEM.  Próbálj meg higgadt maradni, ne ess neki, ha úgy érzed robbanni tudnál, akkor is inkább mondd azt, MEGÉRTEM. Ezzel a szócskával ugyanis a tudtára adod, hogy érdekel a véleménye, érted, amit mond, még akkor is, ha esetleg nem értesz vele teljesen egyet. Nyugodtan elmondhatod, te hogy érzel, de ne ess neki, ne támadj. Ezek fontos dolgok, de az is fontos, hogy mindketten ki tudjátok beszélni magatokból az érzéseket, gondolatokat. Ha érzi rajtad, hogy te is nyitott vagy, akkor az lehetőséget teremt egy őszinte beszélgetésre, ahol mindketten meg tudjátok osztani a félelmeiteket, aggodalmaitokat. Ami pedig a legjobb az egészben, hogy elkerülitek a felesleges vitákat, ami mindkettőtöket csak nyomasztana. 

Egyszerű lépés 

Fontos tudni, hogy az értem szócska nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindennel egyet is értesz, csupán arról van szó, hogy hajalndó vagy meghallgatni és megérteni az ő nézőpontját is. Ez az egyszerű lépés ugyanakkor hasznos lehet a köztetek lévő megértés hídjának felépítésében. Természetesen minden helyzet egyedi, ezért a megközelítést mindig célszerű a kapcsolat sajátos kürülményeihez és dinamikájához igazítani. 

(via)