A tudósok már régóta vizsgálják a szex és a párkapcsolat mélysége, tartóssági közötti kapcsolatot. Most készült egy friss kutatás, ami egy fontos megállapításra jutott, ami segíthet abban, hogy minden kapcsolat sikeres legyen. 

Ez kell a tudósok szerint az igazán szoros párkapcsolathoz 

A Texasi Egyetemen készítettek egy kutatást, amit Steven Phelps biológiaprofesszor vezetett. Állatokon keresztül azt vizsgálták, hogy az orgazmus miként hat az agyra, és milyen régiókra van hatással. Ez alapján kiderült, hogy nagyjából 68 különböző agyi régióra gyakorol hatást. Az állatokon végzett vizsgálatok viszont az emberek szempontjából is fontos. A szakértők szerint az emberi agy hasonló neurológiai aktivitást tapasztalhat a nagy O során. 

Az agyi és viselkedési adatok azt sugallják, hogy mindkét nemnél előfordulhat, hogy orgazmusszerű reakciók lépnek fel, és ezek az „orgazmusok” koordinálják a kötelék kialakulását. Ha igaz, ez azt jelenti, hogy az orgazmus eszközként szolgálhat a kapcsolat elősegítésére, ahogyan azt már régóta javasolják az embereknél. 

A kutatók szerint az orgazmus segít elmélyíteni a kapcsolatot, így a párok tagjai sokkal jobban kötődnek egymáshoz. Miközben az állatokat vizsgálták, megállapították, hogy a pockok az orgazmus után sokkal törődőbbé váltak, megvédik, vigasztalják egymást és átsegítik a másikat a stresszesebb időszakokon


Via