Az ölelésnek nagyon nagy szerepe van minden  párkapcsolatban, éppen ezért nem szabad azt alábecsülni. Nemcsak ennek a megtörténte fontos, de az is, hányszor kerül egy nap sor erre.

Az ölelés nagyban meghatározza, mennyire sikeres a párkapcsolat

Több tanulmány is kimutatta már, hogy az embereknek érintésre van szükségük ahhoz, hogy hosszútávon egészségesek és boldogok legyenek.

Persze vannak, akiknek nem ez a szeretetnyelvünk, vagy kellemetlenül érzik magukat a másik érintésétől, ám a tudománynak van válasza arra a kérdésre is, hogy egy nap hány ölelésre lenne szükség a működő, stabil párkapcsolathoz.

Új tanulmány született

Virginia Satir pszichoterapeutának egy nagyon egyértelmű tanulmánya van arra vonatkozóan, naponta hány ölelés szükséges egy párkapcsolat kiegyensúlyozott működéséhez.

Mint kiderült, napi 4 ölelés szükséges egy párkapcsolat fenntartásához, 8 öleléstől érzed jól magadat abban a kapcsolatban, és 12 ölelés egy nap az a mennyiség, amitől kifejezetten boldog leszel.

A rendszeres ölelkezés, nagyon fontos alapköve lehet egy párkapcsolatnak, mivel ilyenkor oxitocin szabadul fel a szervezetben. Ez a boldogsághormon pedig hozzájárul ahhoz, hogy a párkapcsolat stabil legyen. A hormon hatására egyébként közelebb érezheted magadat a partneredhez, és a bizalmat is erősíti.

Nemrég New Yorkban is elvégeztek egy felmérést, amely kimutatta, hogy azok a párok, akik rendszeresen nem szexuális módon érintik meg egymást, azaz a hálószobán kívül ölelkeznek, kézenfogva sétálnak, összebújnak a kanapén, hosszútávon stabilabb és boldog a párkapcsolatokban élnek.

via