Egy párkapcsolatban mindenki próbál megfelelni. Néha ugyan nehéz elhinni, de ezzel így vannak a pasik is, még akkor is, ha ők nehezen alkalmazkodnak, sőt, van néhány dolog, amit kimondottan utálnak. Ezért érdemes néha kicsit türelmesebbnek lenni, vagy egyszerűen megjegyezni, mi az, amit nem bírnak a férfiak. Egy terapeuta szerint 4 dolog van,  ami teljesen kiakasztja a pasikat.

Megvetés

Tulajdonképpen már a szót sem bírják, de azt végképp nem, ha valakiről megvetéssel beszélsz. Főleg akkor, ha az ismeretségi körödből kerül ki az, akit ez érint. Ilyenkor a pasik  megsajnálják az illetőt és azon is elgondolkodnak, hogy vajon róluk hogyan beszélhetsz a hátuk mögött.

Kritika

Nem újdonság, de a pasik nem bírják a kritikát. Kis túlzással, amit ők tesznek, az mindig helyes és jó. Persze ők sem feltétlenül gondolják ezt így, de jobban elfogadják a bírálatot, ha kedvesen, okosan teszed. Ha valami nem tetszik, nyugodtan mondd el, de ne bíráld és ne kritizáld őt. Inkább csak vezesd rá, hogy mi az, amit esetleg másképp csinálhatott volna abban a helyzetben.

Közömbösség

Mindegy, hogy egyetértesz vagy nem, tetszik az ötlete vagy sem, sajnálod vagy nem, egy dolgot ne tegyél: ne legyél közömbös! Azt ugyanis utálják a pasik. Sokkal inkább el tudják fogadni, ha más a véleményed vagy mást szeretnél, mint ők, de ha vállat vonsz, vagy azt mondod „nekem mindegy", kiakadnak. Ez egyébként igaz az étel választásra is...

Védekezés

Nem, nem „arról" a védekezésről van szó, hanem arról, amikor okkal vagy ok nélkül, elkezdesz kimenekülni egy helyzetből. Mindenért bocsánatot kérsz, vagy nem állsz ki magadért vagy a véleményedért, mert úgy gondolod, neki az nem tetszene. Ezt ne csináld, mert ez nemhogy nem jön be a pasiknak, de kimondottan idegesíti őket. Bátran állj bele helyzetekbe, mondd el a véleményed, vagy mondj ellent, ha úgy adódik.


Dolgozz magadon!


A terapeuta szerint, ha azt szeretnéd, hogy javuljon a kapcsolatod, akkor az a legjobb, ha azon dolgozol, hogy hogyan válj jobb társsá. Ebbe pedig az is beletartozik, hogy figyelsz arra, mit szeret és nem szeret a pasid, mi az ami idegesíti vagy amire láthatóan rosszul reagál. Ha ezeket a dolgokat kerülöd vagy csak figyelmesebb vagy vele pár egyszerű helyzetben, akkor biztosan rendben lesz köztetek minden.

Via