Hidd el, tudjuk, miért lehet frusztráló az, ha a pasid gyakran néz pornót. Viszont fontos beszélni arról is, hogy ez nem mindig annyira negatív, mint amennyire te annak hiszed, sőt egy bizonyos pontig akár még hasznos időtöltés is lehet. 

Egy kis matek

Egy korábbi cikkünkben  pornófüggők vallottak arról, hogyan ment rá a szenvedélyükre a kapcsolatuk, most azonban arról lesz szó, hogyan lehet ez az időtöltés akár fűszer egy szerelemben, valamint igyekszünk neked választ adni arra a bizonyos nagy MIÉRT-re. Vagyis, hogy miért is néznek a pasik pornót, mik a mögöttes okok, amiért a srácokat akár hosszú órákra is képes besszippantani a képernyő. Kezdjük egy kis matekkal: kutatások szerint a pasik 90 százalékban online keresik a pornográf tartalmakat, míg 10 százalékuk a régimódi DVD-s megoldásokat kedveli. A felmérések tanúsága szerint az egyedülálló férfiak hetente háromszor, átlagosan 40 percen át néznek pornót, míg a kapcsolatban élő srácok hetente átlagosan 1,5 alkalommal, nagyjából 20 percig bámulják a meztelen csajokat a képernyőn. Ha azt hiszed ez aggodalomra adhat okot, akkor most megpróbálunk megnyugtatni. A kutatások ugyanis arra is kitértek, mennyire hat mindez negatívan a pasikra, az eredmények pedig arról árulkodnak, hogy egyáltalán nem. 

Mi lenne, ha te is néznéd? 

Persze tisztában vagyunk vele, hogy kiábrándító tud lenni, ha a pornó nézésen kapod a pasidat, hiszen mi csajok ilyenkor hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy a párunk már nem vonzódik annyira hozzánk. Nos, ez így önmagában nem igaz, viszont az tény, hogy a pasik keresik a szexuális változatosságot. Éppen ezért lehet célszerű, ha mondjuk együtt hódoltok a pornó iránti szenvedélynek. Erotikus film és erotikus film között is jócskán vannak különbségek, a net tele van olyan tartalmakkal, amik nem kizárt, hogy neked is tetszeni fognak, sőt, az is simán lehet, hogy totál begerjedsz majd tőle, a barátodnak pedig olyat mutatsz az ágyban, amitől még az álla is leesik. Persze, lehet, hogy ez neked egyáltalán nem fér bele, viszont nagyon fontos, hogy bármi is legyen az álláspontod, képviseld az őszinteséged. Nyíltan beszélj a pasidnak a fenntartásaidról, aggályaidról, és add meg neki is a lehetőséget arra, hogy elmondja, miért nézelődik alkalomadtán pornó után a neten. 

Érzelmek nélkül 

Ha a tanulmányok eredményeit vesszük alapul, akkor a miértre egyébként igencsak egyértelmű a válasz: a férfiak sokféle partnert keresnek, azt követően, hogy hosszú ideig ugyanazzal a nővel voltak. Ez pedig nem azért van, mert nem vágynak már a párjukra, vagy nem szeretik, akivel együtt vannak. Ez egyszerű ösztön, és pontosan ezért mondható ki, hogy a férfiak számára a pornó nézésnek semmi köze az érzelmekhez, azokhoz az érzelmekhez, amit a szeretett nő iránt táplálnak. Hovatovább, ezen a ponton igen fontos kiemelni a tiszteletet, hiszen a pasi tiszel annyira, hogy nem csal meg. Számára a pornó egy járható út, amivel új élményeket szerezhet, kielégítheti a fantáziáját. Ráadásul, ha mondjuk pornó közben maszturbál, akkor az semmiféle érzelmi kötöttséggel nem jár, néha napján pedig jól eshet nekik így kiengedni a fáradt gőzt. 

Neked akar imponálni

Egyébként az sem kizárt, hogy a srác azért sasolja a pornót, hogy az ott látott trükköket bevigye az ágyba, szóval simán lehet, hogy csak téged akar majd lenyűgözni néhány új pózzal. Éppen ezért próbáld meg megérteni, hogy a pornónak a legtöbb esetben semmi köze nincs hozzád. Persze, ha a pasid rendszeresen, gyakorlatilag állandóan a képernyőt bámulja, már-már betegesen, akkor feltétlenül cselekedni kell. Ha azonban mindez heti max 1-2 alkalommal esik meg, addig valójában nincs min rágódnod. Tedd a szívedre a kezed és valld be magadnak: neked is van egy-két titkos szokásod, amit nem kötsz feltétlen a pasid orrára, nem? 😃

(via)