A szexálmok lehetnek őrültek és fantasztikusak, amikre még nappal is örömmel emlékezünk vissza, de egészen furcsák és horrorisztikusak is, attól függően, hogy mennyire áll távol tőlünk az, amit az álmainkban láttunk. A szexuálpszichológusok és pszichoterapeuták szerint a szexálmoknak (mint minden más álomnak) komoly jelentésük van, aminek érdemes utánanézni.

Következzenek a leggyakoribb szexálmok és jelentéseik!

Őrült szex a főnökkel

Ha a hétköznapokban sok emberrel dolgozol együtt, kikerülhetetlen, hogy a fontosabb munkahelyi személyek szerepet játsszanak az álmaidban – így lehet ez a főnököddel is, aki a legtöbbször teljesen tabunak számít az alkalmazottak számára. Míg a főnökkel való szexelés jelenthet vonzódást  és kellemes szexfantáziát is, addig a munkahelyi dinamikát és az alá-fölérendelt viszony tudatosítását is megmutathatja attól függően, milyen érzések kavarognak benned a főnököddel kapcsolatban.

A pszichoterapeuták szerint a főnökkel való szexuális viszony az életben való helytelen szexuális viselkedésekre utalnak, amelyekkel legbelül nem vagy kibékülve. Ha ez utóbbit tapasztalatod, a szexuális életedet átgondolva érdemes lehet változtatni a dolgokon.

Orgazmus az exeddel

Az expartnert tartalmazó szexálom kapcsán általában egyből arra gondol mindenki, hogy biztos kívánod még az exedet. És még ha ez igaz is, az álom abból gyökerezik, hogy a  kapcsolat lezáratlan maradt és/vagy vannak olyan érzéseid, amiket nem tudtál megosztani az exeddel. A szexológusok szerint ez az egyik leggyakoribb szexálom és bármilyen furán is hangzik, ennek van a legkevesebb köze a valódi szexhez!

Szexuális kapcsolat egy másik nővel

Ha annak ellenére álmodsz leszbikus szexről, hogy nem vonzódsz a saját nemedhez, ez nem azt jelenti, hogy leszbikus vagy, csak azt, hogy vágysz az újdonságra, a frissességre és a jelenlegiszexuális életed nem elégít ki teljesen!

Ha leszbikus szexről álmodsz, a való életben érdemes lehet egy új pózt vagy szexjátékszert bevetni, a partnereddel pedig érdemes lehet kommunikálnod arról, milyen pezsgés hiányzik a szexuális  életedből. Ki tudja, lehet, hogy pont egy harmadikkal való szex elégítené ki a kíváncsiságodat!

Álomszerű szex egy celebbel 

Ez az egyetlen szexálom, aminek nincsen különösebb jelentése, csak az, hogy irtóra bejön az a híresség, akivel együtt álmodtál! A celebes szexuális álmok általában növelik az önbizalmat és mivel elég kevés az esélye, hogy a való életben is őrült szexben legyen részed Chris Hemsworthszel vagy Harry Styleszal (bocsi, de ez az igazság),  ne sajnáld őket magadtól! Nyugi, a sztárokkal való szex nem számít megcsalásnak — akkor sem, ha kapcsolatban vagy!

Szex a legjobb barátnőd pasijával

Háát, ez már kicsit durva! A pszichoterapeuták szerint a legjobb barátnő pasijával való szex egy eltitkolt vonzódást jelenthet, ami még magára a barátságra is veszélyt jelenthet. De az is lehet, hogy csak azért álmodsz a BFF-ed pasijával, mert tiltott zóna, az embereket pedig mindig az vonzza, ami nem engedélyezett. Szóval bármelyik lehet a kettő közül, de az álom után azért érdemes magadba mélyedni, hogy megvizsgáld, tényleg belezúgtál-e a barátnőd pasijába vagy csak azért izgat a dolog, mert a pasit nem kaphatod meg.

Erotika a strandon

Minél idősebbek leszünk, annál nagyobb izgalmat jelenthet egy olyan helyen való szex, ahol büntetendő és nem engedélyezett az ilyen együttlét — ez a nyáron a legtöbbször a homokos tengerpart vagy a medence melletti rész. Nem érdemes különösebb jelentést tulajdonítani neki, valószínűleg csak egy kicsit fel akarod rázni a szexuális életedet és izgalmat akarsz csempészni a szeretkezésbe. Ha publikus helyen nem is, de azért más menő helyeken (pl. a zuhany alatt vagy a  kocsiban) bátran kipróbálhatjátok a szexet.

Via