Sokan azt gondolják, hogy táncolni nagyon könnyű, és egyáltalán nem megerőltető. Pedig ez is egy kőkemény sport, aminek meglepően sok előnyös hatása van. Például a fogyás.

Könnyűnek látszik, de megerőltető a tánc

A táncosok nem véletlenül néznek ki remekül, a mindennapi mozgás rengeteget segít, hogy megtartsák és megszerezzék az álomalakot.

Kifejezetten becsapós a tánc, ugyanis a legtöbben azt gondolják, hogy semmilyen erőkifejtés és testi igénybevétel nem szükséges hozzá.

Pedig a mozdulatok mögött sokszor kőkemény munka áll, és egyes dolgokat még nehezebb is kivitelezni a parketten, mintha valamilyen sportmutatványt végeznél.

Javít az egészségeden is

Ennek a megerőltető sportnak viszont több pozitív hatása is van, a táncosoknak ugyanis remek a vérnyomása, és a  mentális egészségük  is sokkal jobb, mint más sportolóknak. Ennek az is lehet az oka, hogy a testi megerőltetés mellett a kreatív energiákat, a szenvedélyüket is megélhetik.

De a tánc több betegség gyógyításában is segít, sikerrel alkalmazható a cukorbetegség, az epekő, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek kezelésében, de hatékonyan csökkenti a zsírt, és jelentősen javítja a testösszetételt is.

A kutatást végző orvosok szerint, az eredmény akkor a legjobb, ha valaki legalább három hónapig, szinte minden nap táncol.

via