Nem a legfinomabb, ám annál hatásosabb megoldás, ha úgy döntünk, egy kis keserű levet csempészünk a napi menünkbe. Támogatja a fogyást, és meg a kívánósságunkat is csökkenti. 

Mik azok a keserű levek? 

Több olyna zöldség is létezik, amelynek ugyan keserű a leve, de nagyon hatásos a fogyókúra támogatásában. Ilyen például az articsóka, a padlizsán, a kelkáposzta, a kelbimbó és a spenót is. Tökéletes lehet, ha ezeket kicsit megpárolod, és a kifőtt levüket elfogyasztod. De akár turmixolhatod is őket, úgy is szuper eredményt adnak. 

Zsírégető tuning

Hogy még hatásosabb legyen a lé, ízesítsd kurkumával, kakukkfűvel és fahéjjal! Azt nem mondjuk, hogy sokkal finomabb lesz a keverék, ám a zsírégető hatást tovább fokozhatják. A keserű anyagok pozitív hatással vannak az emésztésre. Serkentik a gyomorsav és az epe termelődését, így emészthetőbbé tehetik a nehéz ételeket. A keserű anyagok a Crohn-betegségen is javíthatnak. Mi több, az édesség utáni vágyat is gátolják, így hozzájárulnak az egészségesebb táplálkozáshoz. 

Segít a fogyásban a keresű lé

Mivel a keserű anyagok gátolják az étvágyat és különösen az édesség utáni vágyat, ennek eredményeként összességében kevesebbet eszel, és mindenekelőtt kevesebb cukrot fogyasztasz majd. Ez segít a fogyásban. Ha a fenti listából nem szeretsz sok mindent, és nem fogyasztasz elegendő keserűanyagot, természetes keserűcseppeket is vásárolhatsz. Ezt étkezés után a nyelvedre kell csepegtetni, de az ételedhez is hozzáadhatod.

via