Ha van valami, amiben jó a Z-generáció, az a trendek meghatározása. Most itt egy újabb, a mentális séta.

Újabb tik-tok trend a mentális egészségért

Sok Z-generációs Tik-Tok felhasználó számolt be arról, hogy nemrég elkezte a csendes sétát, ami rengeteget segített a mentális egészségükön.

A csendes séta arról kapta a nevét, hogy telefon nélkül indulnak útnak az erre vállalkozók, így nincs közben zenehallgatás, nem megy egy podcast sem a háttérben, csak és kizárólag a sétáló, és annak gondolatai vannak ott.

Itt tényleg csak te vagy

Az a felhasználó, akinek a videója alapján ennyire népszerű lett a csendes séta úgy érzi, hogy neki az egész életét megváltoztatta ez az új tevékenység.

A csendes sétánál tényleg nem lehet nálad fülhallgató, nincs podcast, nincs zene. Csak te és a gondolataid. Eleinte azt gondoltam, hogy én erre képtelen vagyok, túl szorongós vagyok, nem szívesen maradok egyedül a gondolataimmal. Ám az volt bennem, hogy meg kell próbálnom. Az első 2 perc rémálom volt, ám utána átvette a főszerepet a flow élmény, és úgy éreztem, egyre közelebb kerülök magamhoz. Megadta nekem azt a tiszta gondolkodásmódot, azt az egyszerű látásmódot, ami pozitív irányban változtatja meg a mindennapjaimat.

A csendes séta lényege tehát csupán ennyi, minden nap tegyél meg egy fél órás túrát zene és fülhallgató nélkül. Egyedül, de ügyelj arra, hogy ne túl későn és ne túl félreeső helyen sétálj, hanem olyan helyszínen, ahol totálisan biztonságban érezheted magadat, hiszen telefon nélkül mész. Ha viszont abszolút nem szeretnél telefon nélkül útnak indulni, akkor vidd el magaddal, és tedd repülő üzemmódba. Így tuti, hogy senki nem zavar majd meg, ám nálad lesz, ha hirtelen segítségre lenne szükséged. 

via