Az orvosok elárulták, melyik az a gyümölcs, amit érdemes annak fogyasztania, aki kicsit fogyni szeretne, és az a cél, hogy az anyagcsere kicsit felgyorsuljon. A plusz pont pedig, hogy a lapos hashoz is hozzájárul! Azt pedig említettük már, hogy nagyon finom is? 🤩

Az áfonya a titok

Dr. Neal Barnard, a Felelős Orvosok Bizottságának alapító elnöke elmondta, hogy az áfonya nagyszerű módja a fogyásnak. Az orvosok pedig egyetértenek abban, hogy ennek a gyümölcsnek mindenki bevásárlólistáján rajta kellene lennie. Most pedig eláruljuk, miért olyan szuper. 

Az áfonya gazdag antioxidánsokban, káliumban és C-vitaminban. A szakértők pedig abban is egy véleményen vannak, hogy az áfonya remek választás lehet desszertként, és hamar észre lehet venni, hogy valóban fogyni lehet, ha a táblacsoki helyett ezt a nagyon finom gyümölcsöt válasszuk. Amellett, hogy alacsony kalóriatartalmú, az áfonya tele van antocianinokkal.

Az antocianinok kövezik ki az utat a zsírégetés felé az étvágyra és az anyagcserére gyakorolt hatásuk miatt

– mondta Dr. Neal Barnard, aki tanácsot adott azoknak is, akik nem rajonganak az áfonyáért. Nekik érdemes az unokatesóját, a málnát fogyasztaniuk.

A lapos hasért

Tehát abban az esetben, ha idén nyárra te is dolgozol a summer bodyn, akkor érdemes sok áfonyát enned, mert garantáltan hozzájárul a laposabb hashoz. Emellett pedig  nagyon finom is. Azonban ne felejtsd el, hogy az egészség az első, így a sok áfonyafogyasztás mellett is egyél olyan ételeket, amelyektől jól laksz, mert nem az éhezés a megoldás az életmódváltáshoz. 

Via