Fogyás, az izmok erősítése és test feszesítése, lapos has – az úgynevezett japán tréning célja, hogy minderről összesen 10 perc alatt gondoskodjon. 

Mi az a japán tréning?

Barre edzés, piloxing, hula hoop – a fitneszvilág folyamatosan új sporttrendeket teremt, pedig végső soron mindegyik ugyanazt ígéri: fokozza a zsírégetést, segít a fogyásban, erősíti az izmokat. Egy japán fitneszedző most egy állítólag hasonló hatású, de minimális erőfeszítést igénylő módszert fejlesztett ki, amely a japán tréning nevet kapta.

Tomomi Ishimura megalapította a „Body Tone" jógastúdiót New Yorkban, és írt egy könyvet „A nulla edzés metodikája" címmel. A mára világszerte ismert japán nő a nulla edzést kifejezetten azoknak ajánlja, akik nem sportolnak, de szeretnének valamilyen olyan tevékenységet végezni, amely előbb utóbb a testen is látható eredményeket produkál. 

Kimozdulni sem kell

A nulla edzésben az a legjobb, hogy otthonunk kényelmében mindössze 10 perc alatt elvégezhetjük. Célja, hogy segítsen leküzdeni az izomfájdalmakat, edzeni és feszesíteni az izmokat, és persze leolvassza a kilókat. Tomomi Ishimura szerint a rossz testtartás és az egészségtelen szokások a fő okai annak, hogy az évek során testünk megereszkedik és zsírt halmoz fel. 

Amikor a test különböző részei összehúzódnak, elveszítik a zéró pozícióhoz való igazodásukat. A keringés és az anyagcsere sérül, emiatt hízhatunk, elveszíthetjük az ideális testalkatot, és persze egészségügyileg is érezhetjük a káros hatásokat

– árulja el az edző az Instagramon. 

Mit is takar az a bizonyos nulla

Az edző azt is elárulta, mit jelent a „nulla” az edzésmódszerében: A cél a nulla pozíció, azaz az ideális testtartás visszaállítása. Mindössze napi 10 perc erőfeszítéssel a nulla edzés célja ezt a semleges pozíciót elérni, méghozzá gyengéd légzéssel, nyújtással és izomaktiváló gyakorlatokkal. Véleménye szerint ez az alapja annak, hogy összességében feszesebbek, egészségesebbek és karcsúbbak legyünk.

Lássuk, hogy is néz ki a nulla edzés a gyakorlatban!