A bob hajvágást talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen több éve népszerűnek számít. Sok verziója megjelent az elmúlt időszakban, vannak olyanok, melyek csak a formázásban különböznek, ilyen például a maxi bob. 

Így készül a maxi bob

A fodrászok elárulták, hogy mi a különbség a klasszikus bob és a maxi bob között. Elsőre azt gondolhatnád, hogy csak egy hosszabb hajvásáról van szó, de itt most nem ez a lényeg. A frizura úgy készül, hogy a fodrász kicsit hosszabbra vágja a tincseket, miközben több réteggel dolgozik egyszerre. Kiemelten fontosak az archoz közel eső részek, ezek csak tovább növelik a volument

A lényeg, hogy a végeredmény egy nagyon dús bob legyen, ezt pedig további formázással lehet a legkönnyebben elérni. Ha eleve dús a hajad, akkor akár a levegőn is hagyhatod megszáradni, majd megfésülheted, és már kész is. Ha viszont vékonyabbak a hajszálaid vagy nem rendelkezel annyira dús frizurával, akkor jobb, ha beszárítás után begöndöríted, majd rendezed a hullámokat.

Legnagyobb előnye, hogy nincs kötött forma, a tincseid lehetnek rövidebbek, hosszabbak, a dolog csak tőled függ. Egyszerű a formázása, és mivel nem annyira szabályos, így kuszán is jól mutat. Amiatt sem kell aggódnod, hogy állandóan fodrászhoz kellene járnod, mivel a tincsek hossza nyugodtan eltérhet. 


Via