Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor csodás körmökkel távozol a manikűröstől, majd egy rossz mozdulat miatt letörik egy darabka a körmödből. Persze ilyenkor felmerül a kérdés: mi tévő legyél? Szaladj vissza a körmöshöz és csináltasd meg vagy inkább valami rapid megoldáshoz folyamodj? Nos, ha nem olyan nagy a baj, akkor utóbbi is jó ötlet lehet. Íme 3 gyors tipp, ha letört a körmöd. 

Reszeld le 

Persze ez nem tűnhet a legjobb megoldásnak, hiszen így az a körmöd fixen rövidebb lesz, mint a többi, de azért mégis csak ésszerű megoldásnak tűnik. Ha csak a végéből tört ki egy kis darab, akkor pikk-pakk le tudod az érintett részt resszelni, a körmeid pedig pillanatok alatt úgy nézhetnek ki, mintha most sétáltál volna ki a szalonból. Elképzelhető, hogy reszeléssel nem tudod teljesen megoldani, akkor jöhet a körömcsipesz: csippentsd le a betört részt, majd pedig reszelővel korrigáld a végeket.

Körömragasztó 

Ha a zselés lakkodból egy darabka tört csak ki, az a darabka pedig nem veszett el, akkor rapid megoldásként jó ötlet lehet a körömragasztó bevetése. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy megőrizd a körmöd addig, amíg nem mész újra manikűröshöz. Csak vigyél fel egy pöttynyi körömragasztót az érintett területre (drogériában kapható), majd ragaszd bele a letörd részt. Tarts ott kb. 10 másodpercig és már kész is. Ha a körmödön maradt némi felesleges ragasztó, azt egy kis vattakorong segítségével könnyedén eltávolíthatod. 

Körömlakkos trükk 

Lehet, hogy nem körmöd végéből tört le egy darab, hanem a zselé engedett el egy ponton és levegősödött fel? Semmi gond, ezt egy körömlakkos trükkel egyszerűen orvosolhatod. Ha van ugyanolyan színű lakkod otthon, mint amilyen színű aktuális a körmöd, akkor csak fest át a sérült területet és voila, kész is. 

(via)