Megtalálni a tökéletes parfümöt nem egyszerű, de még akkor is előfordulhat, hogy az illat nem érződik elég sokáig. Azért, hogy elkerüld a bakikat, eláruljuk, hogy melyik összetevőnek kell benne szerepelnie.

Sokkal tovább tart a parfümöd, ha ez szerepel benne

El kell szomorítanunk mindenkit, aki kedveli a citrusos, virágos illatokat, mivel ezek nem túl tartósak. Hiába vannak mondjuk Eau de Parfum jelzéssel ellátva, nem érződik annyira sokáig az illatuk, ez különösen jellemző a citrusos illatokra. 

Ezzel szemben a fás illatok sokkal tartósabbak. A szakértők szerint azoknak az elegyeknek illan el a legkésőbb az illatuk, melyek fás jegyeket tartalmaznak. Télen például kifejezetten aktuálisak az ilyen parfümök, hiszen az erősebb illatok jobban passzolnak a szezonhoz.

Ha a fás illatokat túlságosan erősnek tartod, akkor a vaníliások között is nézelődhetsz. Bár a vanília nem annyira tartós, mint a fás összetevők, kifejezetten erős, így garantáltan tovább érezni, mint egy virágos parfümöt. Ha pedig szeretnéd valamelyik kedvencedet felerősíteni, akkor a vaníliát próbáld ki alapként, majd fújd magadra a kedvenc citrusos parfümöd. 


Via