Érezted már, hogy megváltozott a kedvenc parfümöd illata? Hogy hiába telt el viszonylag kevés idő, mégsem adta ugyanazt az élményt? Akkor talán a tárolás lehet az oka. 

Mindenki itt tárolja a parfümöt, pedig tilos

A parfüm tárolása nagyban meghatározza, meddig tudod használni a kedvenc illatodat. A helytelen tárolás miatt ugyanis idő előtt megromolhat, amelynek több jele is van: például egyáltalán nem tart addig, mint régen, és az illat maga is megváltozik. 

 A TikTok új virális videójának köszönhetően, most elterjedt egy fontos tanács, amelynek köszönhetően, a sokszor busás árú parfümök semmiképpen nem veszhetnek kárba. 

A „Parfümprofesszornak" is kikiáltott tartalomkészítő, Emelia a TikTokon osztott meg egy videót a parfümök tárolásának szabályairól és tilalmairól. A mára már virálissá vált videóban Emelia több, a Pinterestre feltöltött fotót is bemutat, amelyen szerinte a rossz tárolás egyértelműen látszik.

Ahogy láttam, senki nem beszélt még arról, hogyan kellene helyesen tárolni a parfümöket. Nos, elmondom a titkot. Nem arra kell rámenni, hogy fancy-n mutasson a fürdőben az üveg. 

A hőmérséklet befolyásolja a parfüm élettartamát

A fürdőszobai parfümtárolás nem a legmegfelelőbb választás, hiszen jelentősen lerövidítheti annak élettartamát: 

Ha a fürdőszobában tárolod a parfümöket, akkor villám gyorsan megromlanak. A sok gőz, a hőmérséklet-ingadozás egyáltalán nincs jó hatással rájuk, így sokkal gyorsabban tönkremennek, mintha mondjuk a nappaliban, vagy más, kevésbé párás, szélsőséges hőmérsékletű helyen tárolnád őket.

Ugyanúgy tiltólistás, az ablakpárkány, hiszen ott is az átlagosnál nagyobb a hőmérséklet ingadozás. A legjobb, ha a hűvös, száraz helyre teszed őket.