Ha lejárt parfümöt fújsz magadra, annak csúnya következményei lehetnek. Nem csupán az illata lesz kellemetlen, de rossz hatása lehet az egészségedre is. Nem tudod, mikor kell inkább megválnod a kedvenc illatodtól? Most elmondjuk, hogyan állapíthatod meg, hogy eljött a búcsú ideje.

Szagold meg!

Nagyon alapvető, hogy a lejárt parfüm illata megváltozik. Mégis, a legtöbb ember akkor is tovább használja, ha úgy érzi, hogy az illat már nem a régi, pedig ez tilos lenne. Egyes parfümök növényi olajokat tartalmazhatnak, amelyekről köztudott, hogy idővel lejárnak. Ha a parfüm ecetszagúbb, az mindenképpen azt jelenti, hogy itt az ideje, hogy ne használd többet. 

Nézd meg

Egy másik módja a parfümöd lejáratának ellenőrzésére, ha megnézed a színét. Ha a parfüm színe sötétebb, mint amilyen volt, az azt jelentheti, hogy megromlott. Sőt, egyes parfümökben külön válhatnak összetevők, és egy zavaros keveréket láthatsz. 

Ellenőrizd!

Sokszor a parfümöd csomagolásán is megtalálod a lejárati dátumot. Ezt feltüntethetik dátum, vagy PAO (Period After Opening) szám formájában. Ezek általában a parfüm alján találhatók, vagy a dobozra vannak nyomtatva.

via