Régóta izgatja a tenyérjóslás az emberek fantáziáját, és nem is csoda, hiszen valóban árulkodnak a tenyerünkben lévő vonalak rólunk, és életünk különböző területeiről. Vegyük alapul a szívvonalat, amit szerelemvonalnak is neveznek, hiszen tükrözi az érzelemvilágunkat, a szerelemhez való hozzáállásunkat, de még a kapcsolatainkról is árulkodik!

Na, de melyik is a sok-sok vonal között? A szerelemvonal vízszintesen fut végig a tenyereden, és a legfelső vonal, valamivel az ujjtöveid alatt.  Általában a tenyér szélén kezdődik, és közvetlenül a mutató- vagy középső ujj alá fut.

Általánosságban elmondható, hogy minél mélyebb a szívvonalad, annál mélyebb érzésű ember vagy. Ha esetleg teljesen hiányzik, nincs ok az aggodalomra, az azt jelenti: nem az érzelmeid befolyásolnak.

Oké, de melyik kézből végezzük a jóslást? A válasz egyszerű: az aktív kezedből, abból, amelyikkel írsz, és amelyik az erősebb kezednek számít.

Kezdődhet az elemzés? A következő területeket kell sorra venni!

Hosszúság

Ha a szívvonalad rövid (csak a középső ujjig ér) vagy hiányzik, azt mutatja, hogy hajlamos vagy énközpontúnak, ridegnek, szűklátókörűnek lenni, és szeretsz önkényesen cselekedni, anélkül, hogy gondolnál a következményekre. Ezek miatt pedig viharos lehet a szerelmi életed.

Ha ezzel szemben nagyon hosszú a szívvonalad, mindkét oldalról a tenyér széléig nyúlik, ez azt jelzi, hogy túl közvetlen vagy. Szerelmi szempontból a férfi tenyerében azt jelenti, hogy romantikus alkat. A nők esetében azt, hogy hűséges típusok. Mindkettőjükre igaz, hogy mély érzésűek és nagyon rosszul viselik a szakítást.

Ha szívvonalad a Jupiter-hegyig terjed, amely a mutatóujj alatt található, az gazdag szerelmi életet, magas elvárásokat jelent a partnerrel szemben, de a nagy álmok beteljesülését is jelzi.

Ha szívvonalad a Jupiter és a Szaturnusz hegye között (mutató- és a középső ujj alatt) ér véget, az a tiszta, igaz szerelemre vágyásra és megtalálására utal.

Íves és Egyenes

Ha a szívvonalad felfelé görbül, azt sugallja, hogy ügyesen tudsz kommunikálni az emberekkel, és nem esik nehezedre kimondani az érzéseidet.

Amennyiben lefelé ívelő vonallal rendelkezel, akkor nem vagy egyenes másokkal, és nehezen fejezed ki az érzéseidet. 

Az egyenes szívvonal szerint stabil, konzervatív, rendkívül barátságos és nyitott vagy. A szerelemben általában félénk vagy, és passzív szerepet töltesz be a kapcsolatban. Ha a vonal tiszta, mérsékelt hosszúságú és nem törik, akkor stabil, harmonikus családi életed lehet.

Ágak és Villák

Ha a szívvonalad a végén kettéágazódik és az egyik fele lefelé görbül, ez azt jelzi, hogy hajlandó vagy mindent feláldozni a szerelemért.

Amennyiben a vonalad végén van egy erőteljesen felfelé és lefelé irányuló villa is, az arra utal, hogy kemény vagy a szerelmi életedben.  Ha ez esetleg a szívvonalad elején található ez, a tenyered belső részénél, az gyakori vitákat jelez a kapcsolataidban.

Ha sok ág van a végén mindkét oldalon, amelyek felfelé és lefelé is irányulnak, az azt mutatja, hogy állandóan szerelmes vagy (illetve a kapcsolat mennyiségéről is árulkodhat) , ugyanakkor megkaphatod a vágyott igaz szerelmet.

Ha csak az ujjaid irányában található több ágacska, az a jó szerelmi életre utal. Amennyiben csak lefelé található több ágacska, az arról mesél, hogy könnyen felbomlanak a kapcsolataid, és sok rossz kapcsolatod  lehetett.

Törések

A megtört szívvonal nagy visszaesést jelez az érzelmi életben. A vonalon található nagy hézag rendkívüli nehézségekre és instabilitásra utal, vagy a kapcsolat megromlását jelzi.

Amennyiben a vonal megszakad a kisujj alatt, az túl sok stresszt jelez a pénz és az anyagiak miatt, ami rossz hatással lehet a kapcsolatra. A párkapcsolat, illetve a házasság megromlását is jelezheti, mivel nem ragaszkodsz eléggé a párodhoz.

Az a vonal, ami a gyűrűsujj és a kisujj találkozási helye alatt megszakad, egy kudarcba fulladt házasságot jelez, de utána igaz szerelemre lelhetsz, és boldog házasságban élhetsz.

A középső ujj alatt megszakadt vonal, ahol a két rész nem egy egyenes vonalban halad, hanem kicsit távol állnak egymástól, boldogtalan házasságot jelez, és hogy apróságok miatt könnyen szakítasz.

Ha a vonalad szakaszos, sok kis szünet van benne, azt mutatja: szeszélyes, kissé neurotikus és impulzív vagy. Nehezen találsz rá a boldog szerelemre vagy nem élvezed a kapcsolataidat.

Háromszögek és négyzetek

Ha a vonal fölött egy háromszög látható, amely az ujjaid irányába mutat, ez azt jelzi, hogy ingatag vagy, és hajlamos lehetsz harmadikként beavatkozni mások házassági életébe. Amennyiben a vonal alatt jelenik meg, és a csukló irányába mutat, az váratlan szerelmi csalódást jelez.

A vonalon lévő négyzet depressziót és fájdalmakat jelez.

Láncok

Ha szívvonalad tele van láncokkal, ez azt mutatja, hogy szentimentális vagy. Sok szerelmi kapcsolatod lehet, és az életed közepe felé komoly kapcsolati válságokat élhetsz át.

Rövid vonalak vágják át a szívvonalat

Ha azt találod, hogy sok rövid vonal megy át a szívvonaladon függőlegesen, az nem jó jel. Fájdalmakat, boldogtalanságot és a szerelmi élet kudarcát jelzi.

Dupla szerelmi vonal

Azt mutatja, hogy jeleskedsz a szeretet és szerelem kifejezésében, illetve kezdeményező vagy. Ez azonban azt is üzeni, hogy képes vagy elfogadni két kapcsolatot egyszerre. Általában tehetséges, csinos vagy, nagyon vonzod az ellenkező nemet.

Élvezted az elemzést? Remélhetőleg sok izgalmas dolgot tudtál meg magadról és a szerelmi életedről!