Minden évben változnak a karácsonyfa-trendek: tavaly a rózsaszín és a magenta díszekben ragyogó karácsonyfák voltak a trendik, idén pedig előkerült a '90-es évek legyik legnépszerűbb díszítési kelléke, a lametta! Az ezüst, csilli-villi, nagyon extra, drámai hatást ígérő lametták (azaz, az ezüst műanyagcsíkok) olyan felkapottak lettek az Instán, hogy most szinte minden lifetstyle-blogger és influencer ebbe a öltözteti a fáját!

Ennél a karácsonyfánál most nincsen trendibb! 

A lamettás karácsonyfa nagyon látványos, elkészítése viszont kicsit macerás: ha tényleg szépen, áganként akarod megcsinálni és nem csak úgy feldobni a fádra, akkor 3-4 órát biztosan rá kell szánnod, de az influencerek képei alapján megéri rá időt áldozni. A látvány ugyanis magáért beszél, íme!

A lamettás, ezüst fényben úszó karácsonyfa ragyogása és ünnepélyessége, valamint a különleges megjelenése tényleg megkérdőjelezhetetlen, de vannak, akik kifejezetten ellene vannak és lázadoznak a lamettás karácsonyi díszítések ellen!

Sokan ellenzik a lamettás karácsonyfákat 

Sokak szerint ugyanis nemcsak ízléstelen és giccses egy ilyen lamettás karácsonyfa, de nagyon ártalmas is a környezetnek! A függő lametták ugyanis műanyagból készült, egyszer használatos dekorációs elemek, melyek a karácsonyozás után egyből a kukában landolnak... Hiába is akarnád újra felhasználni őket, az anyaguk olyan gyenge, hogy a bontás során tutira el fog tépődni + gyorsan összegubancolódnak és csúnyák lesznek a szálak. 100%, hogy nem tudod őket a későbbiekre elrakni!

A baj ezzel csak az, hogy szemétbe hajítás után soha többé nem fogod használni őket. A műanyag lametta lebomlási ideje min. 200 év, ami alatt szennyezi a környezetet, az óceánokba kerülve pedig sok kis állat nézheti ételnek, a halálukat okozva ezzel. Ez pedig sok embert elrettent attól, hogy díszbe öltöztesse a karácsonyfáját. Te mit gondolsz?

Szavazás

Via