Tegnap délután többen is bepánikoltak, hogy csalók áldozatává váltak, és feltörték a Facebook-oldalukat.

Globális probléma történt

Többen arról számoltak be, hogy hihetetlen pánikba estek, amikor egyik pillanatról a másikra azt tapasztalták, hogy nem tudnak belépni a Facebook és Instagram-oldalaikra, valamint a Messenger sem működött.

A kezdeti sokk után, amikor mindenki azt gondolta, hogy feltörték a fiókját, kiderült, hogy központi hiba okozta az összeomlást.

Mint kiderült, az a hír járja, hogy a Metát feltörhették. Nem ez az első ilyen eset mostanában, az amerikai telekommunikációs vállalatnál, az AT&T-nél ugyanez történt a napokban.

Megbízható a Meta?

Mindenképpen aggasztó, ha tényleg feltörés áldozata lett minden nagy közösségi oldal, ez ugyanis azt jelentené, hogy az ott tárolt adatok egyáltalán nincsenek biztonságban.

Ezek után érdemes kétszer meggondolni, hogy milyen emlékeket tárol az ember ezen a platformon, és milyen beszélgetéseket folytat le ezeknek az applikációknak a segítségével, mert nagyon úgy tűnik, hogy egy szempillantás alatt illetéktelen kezekbe kerülhet minden.

A szakértők szerint azért nem tudtak belépni az emberek a fiókjaikba, mert a Meta mindenkit kidobott a teljes hálózatból. Pontosan azért, hogy nehezebb legyen a hozzáférés az adatokhoz.

via