Ha a barátnőiddel szoktatok koktélozni, akkor a  legismertebb italokat már biztosan elkészítettétek párszor. Sőt, az is lehet, hogy kicsit unjátok is őket. Pánikra semmi ok, hiszen most mutatunk egy szuper receptet, amiért a vendégeid is rajongani fognak! 

Így készül a Hey June! 

A Hey June! egy igazi csajos, finom koktél, ami még akkor is a kedvenced lesz, ha nem rajongsz túlzottan az alkoholos italokért. Az epernek köszönhetően nagyon könnyed, valósággal felfrissít, és remekül feldobja az estéket.

Hozzávalók: 

  • 300 gramm eper
  • 130 ml verjus
  • G' vine June Peach (barackos gin)
  • házi eperszóda 
  • 5 ml cukorszirup (2:1 arány)
  • Elegantly Wasted (Leo X Sauska sparkling wine)
  • 4-6 levél friss bazsalikom
  • zöld kardamom kivonat vagy 3 darab friss zöld kardamon

Elkészítés: 

Elsőként az eperszódát készítsd el, ehhez vágd fel a 300 gramm epret. Ha kész, akkor áztasd be 130 ml verjus és 600 ml szűrt víz keverékébe. Ha ellepte a víz a gyümölcsöket, akkor nyomkodd meg óvatosan az epreket, és 3-4 órán keresztül hagyd állni. 

Ezután szűrd le az epreket egy teaszűrő segítségével. Ha van szódagéped, akkor könnyedén szénsavassá teheted, ha nincs, akkor sem gond. Miután elkészült az eperszóda, keverd össze a hozzávalókat. 

Miután alaposan elkevertél mindent, eperszeletekkel és friss bazsalikommal díszítheted

Ha pedig még ennél is különlegesebb koktélokat szeretnétek kóstolni, akkor menjetek el a Leo Rooftop Budapestbe, ahol olyan izgalmas italokat próbálhattok ki, mint a Csakra koktélok! Kár lenne kihagyni!