Ha a barátnőiddel szoktatok koktélozni, akkor a legismertebb italokat már biztosan elkészítettétek párszor. Sőt, az is lehet, hogy kicsit unjátok is őket. Pánikra semmi ok, hiszen most mutatunk egy szuper receptet, amiért a vendégeid is rajongani fognak!
Így készül a Hey June!
A Hey June! egy igazi csajos, finom koktél, ami még akkor is a kedvenced lesz, ha nem rajongsz túlzottan az alkoholos italokért. Az epernek köszönhetően nagyon könnyed, valósággal felfrissít, és remekül feldobja az estéket.
Hozzávalók:
- 300 gramm eper
- 130 ml verjus
- G' vine June Peach (barackos gin)
- házi eperszóda
- 5 ml cukorszirup (2:1 arány)
- Elegantly Wasted (Leo X Sauska sparkling wine)
- 4-6 levél friss bazsalikom
- zöld kardamom kivonat vagy 3 darab friss zöld kardamon
Elkészítés:
Elsőként az eperszódát készítsd el, ehhez vágd fel a 300 gramm epret. Ha kész, akkor áztasd be 130 ml verjus és 600 ml szűrt víz keverékébe. Ha ellepte a víz a gyümölcsöket, akkor nyomkodd meg óvatosan az epreket, és 3-4 órán keresztül hagyd állni.
Ezután szűrd le az epreket egy teaszűrő segítségével. Ha van szódagéped, akkor könnyedén szénsavassá teheted, ha nincs, akkor sem gond. Miután elkészült az eperszóda, keverd össze a hozzávalókat.
Miután alaposan elkevertél mindent, eperszeletekkel és friss bazsalikommal díszítheted.
Ha pedig még ennél is különlegesebb koktélokat szeretnétek kóstolni, akkor menjetek el a Leo Rooftop Budapestbe, ahol olyan izgalmas italokat próbálhattok ki, mint a Csakra koktélok! Kár lenne kihagyni!