Vicces, de egy tojást tökéletesen megfőzni nem is annyira egyszerű feladat!

A tojás elkészítése is lehet bonyolult

Nagyon alapvető, egyszerű étel a főtt tojás, de amikor a tojás elkészítéséről van szó, szinte mindenki elkövet egy döntő hibát, hiába nem egy bonyolult folyamat.

A legtöbben már forrásban lévő vízbe teszik a tojást, ám ez sokszor azt eredményezi, hogy a tojás a hőmérséklet-különbség miatt szétpukkad. 

Ez a tuti módszer

A megoldás? A tojásokat először egy edénybe kell tenni, majd hideg vizet kell rájuk önteni. Ezt követően jöhet a felmelegítés. Igen ám, de itt egy csavar következik. 

Amikor a víz felforrt, ne hagyd a tűzön a tojásokat, vedd le onnan az edényedet, és hagyd, hogy a tojások csak ázzanak 4-7 percig. Ha szeretnéd, hogy mindenképpen szilárd legyen a tojás minden eleme, és nem kedveled a folyós sárgáját, akkor 10-13 eprcig hagyd benne. 

via