Ha ősz, akkor sütőtökrémleves! Ezzel a recepttel egyszerűen képtelenség mellélőni, ez az egyik legfinomabb fogás, amit ebben a szezonban készíthetsz. Íme a tökéletes sütőtökrémleves receptje, kevesebb mint fél óra alatt kész és valami mennyei! Na, te kipróbálod? 

Hozzávalók 

  • 1 csésze apróra vágott hagyma
  • 2 evőkanál vaj, olvasztott
  • 1 db húsleveskocka
  • 1 doboz sütőtökpüré 
  • 1 teáskanál só
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • ⅛ teáskanál őrölt gyömbér
  • ⅛ teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 csésze habtejszín

Elkészítés 

A hagymát vajon párold puhára egyközpes méretű lábosban, öntsd kb. 1,5-2 liter vízzel, majd add hozzá a húsleveskockát. Jól keverd össze, majd forrald fel az egészet, aztán csökkensd  a hőt és párold fedő alatt mindezt 15 percig. Ha ez megvan, akkor mehet bele a sütőtökpüré, a só, az őrölt fahéj és gyömbér, valamint a bors. Az egészet keverd jól össze, majd ismét fedd le a lábost és párold az egészet úgy 10 percig. Időnként azért kevergesd meg. Ha ez is kész, akkor mehet bele a tejszín. Egyet hagyd rottyanni és kész is. Apróra vágott pirítóssal tálalhatod, de akár egy kis reszelt sajtot is tehetsz rá, sőt tökmaggal megszórva is mennyei, de persze ez nyilván ízlés kérdése is. 

Őszi estéken tökéletes 

Ezzel a finomsággal akár a párod is meglepheted, de ha szerettek együtt főzni, akkor együtt is megcsinálhatjátok. Ha elkészültetek, kuckózzatok be egy szuper film elé és jóétvágyat! 🥣

(via)