Biztos veled is megesett már, hogy tanácstalanul álltál a drogériában, mert nem tudtad eldönteni, melyik alapozót is vedd meg. Sőt, szinte tuti, hogy az interneten keresztül is akartál már rendelni magadnak alapozozó, de mindig attól féltél, hogy nem lesz megfelelő az árnyalat. Nos, az egyértelmű, hogy a megfelelő alapozó kiválasztásához képben kell lenned a saját bőröd tónusával, a legtöbben pedig itt hasalnak el, mert nem tudják, pontosan milyen szín is illeszkedik a az arcukhoz. Na, de ezért vagyunk mi, hogy segítsünk. Íme a módszer, amivel soha többé nem veszel majd rossz alapozót. 

Az alaptónus a kulcs

Ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő alapozót nem elég annyit tudnod, hogy világosabb vagy sötétebb a bőröd színe, hiszen ezt nyilvánvalóan látod a tükörben. Az alaptónusod lesz ugyanis a kulcs, ehhez passzintva kell kiválasztani az alapozót. Viszont itt jön a kérdés: hogyan tudod megállapítani, mi az alaptónusod? Ugyanis a helyzet az, abból van egy pár, ha pedig nem jól határozod meg és rossz árnyalatú alapozó mellett voksolsz, akkor annak katasztrofális következményei lehetnek, már, ami a sminkedet illeti. 

Így határozhatod meg a leggyorsabban 

Szóval a bőrtónus meghatározása elsőre kb. lehetetlen feladatnak tűnhet, pedig valójában egyáltalán nem az. Sőt, gyakorlatilag egyetlen, egyszerű trükkel pillanatok alatt megtudhatod, mi az alaptónusod, ehhez csak alaposan szemügyre kell venned a csuklóvénáid körüli terüeltet. Lehetőleg természetes fényben szemléld ezen a ponton a kezed, így ugyanis nem fogsz fals eredményt kapni. Ha az ereid jellemzően kék és lila színűek, akkor neked hideg alaptónusú a bőröd. Ha az ereid inkább zöldek, akkor meleg tónusú, hapedig az erek kék és zöld színűek, akkor semleges. Ugye nem is volt nehéz? Ezzel az információval a birtokodban pedig tutira te is sokkal könnyebben találod meg a számodra megfelelő alapozót, ha viszont még mindig bizonytalan vagy, akkor bátran kérd az eladó segítségét a boltban. 

(via)