Vannak olyan ételek, amelyek kifejezetten alkalmasak arra, hogy puffadást okozzanak. Érdemes ezeket kerülni, mert borzasztó lehet a hatásuk.
Ez a legnagyobb bűnös
Bizonyos összetevők különösen híresek arról, hogy puffadást okoznak, mivel azok elősegítik a vízvisszatartást és a gyulladást. A só vagy a nátrium-klorid az egyik fő bűnös, ugyanis nagyobb mennyiségben fogyasztva jelentősen megnöveli a vízvisszatartást.
A feldolgozott élelmiszerek elkerülése is nagyon ajánlott azoknak, akik hajlamosak a puffadásra, vagy a vízvisszatartásra. Az ultrafeldolgozott élelmiszerek jelentős mennyiségű nátriumot és hozzáadott cukrot tartalmazhatnak ami szintén hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz.
garantálják a puffadást
Az ultrafeldolgozott élelmiszerek, közé -amelyeket nagyon fontos elkerülni-, tartozik például a fagyasztott pizza, a virsli, kolbász, a cukros üdítők, a sütemények, a cukorkák, a fánkok és a fagylalt.
Nem csupán a vízvisszatartás miatt okolhatók, de egyre éhesebbé teszik a fogyasztót, ezzel túlevésre késztetve. Egy átlagos ember étrendjének több mint 60 százaléka ultrafeldolgozott élelmiszerekből áll, ami teljesen megakadályozza, hogy az ember a lehető legjobb formájába kerülhessen.
Ezen kívül, a szójaszósz és a sós levesek is gyakran okolhatóak a puffadásért, de a fehér kenyér, a finomított gabonafélék, valamint a rágcsálnivalók is tiltólistásak, hogyha nem szeretnéd, hogy puffadjon az arcod, vagy akár a hasad.