Vastagon benne vagyunk a lagziszezonban, úgyhogy érdekes most elolvasni egy profi sminkes vallomását arról, hogy a menyasszonyok milyen hibákat szoktak elkövetni, amikor megkérik, hogy hogyan fessék ki őket a nagy napra. Morewa Osawaru 7 éve dolgozik sminkmesterként Kanadában, és az Insidernek foglalta össze a leggyakoribb hibákat – íme mondanivalójának lényege 6 pontban összefoglalva.

1. Túlságosan trendi

Persze lehet, hogy valaki azt szereti, ha az esküvői fotójára nézve már két-három év múlva az jut mindenkinek az eszébe, hogy „tényleg, ez a smink hogy kiment azóta a divatból!”, de azért a többség általában nem ezt a hatást szeretné elérni. Ezért a sminkesek általában próbálják lebeszélni a menyasszonyokat az éppen nagyon aktuális trendekről – holott rengetegen szokták ezeket kérni.

2. Túlságosan drámai

Az esküvőkre a legjobbak a klasszikus, visszafogott sminkek. Vannak, akik azt mondják, hogy valami látványosat szeretnének, és ha meg is kapják, akkor azt valószínűleg utólag megbánják. Már csak azért sem jók ezek a túlságosan színpadias sminkek, mert a menyasszony alig fog benne hasonlítani önmagára a fotókon.

Más kérdés, hogy nagy trend például a gótikus stílus jegyében megrendezni az esküvőt, és az ilyen eseményekre nagyon is illik egy drámai smink, de ha egy menyasszony nem annyira bevállalós, érdemesebb kerülni az ilyeneket.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alternative Wedding Dresses (@legendbridal)

3. Túlságosan minimalista

És az sem éppen ideális, ha valaki úgy érzi, hogy egy kis alapozóval, szempillaspirállal és szájfénnyel el is lehet intézni az egészet. Egy esküvői sminknek nem kell harsánynak lennie, viszont jól kell kinéznie élőben és fotókon egyaránt, valamint ki kell tartania egész nap. Ezt egy egy perc alatt feldobható festéssel nem lehet elérni.

A kanadai szakértő ugyan nem említi, de szintén kisebb trend mostanában a sminktelen férjhezmenetel. Ha valakinek tökéletes a bőre és/vagy nem zavarja, hogy teljesen natúrban látható az esküvői képein, akkor persze miért ne? De egyelőre ezt a trendet csak egy kisebbség vállalja be, íme pár fotó arról, hogyan néz ki ez a valóságban.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carly (@carlyybby)

4. Túl sok vélemény

Az is hiba, ha az ember lánya túlságosan sok mindenki véleményét kikéri arról, hogy milyen sminket csináltasson. Elsősorban a saját ízlése után menjen, kérje ki max. egy-két barátnő és a sminkes véleményét, de ha ennél több embert megkérdez, akkor csak egyre inkább el fog bizonytalanodni, holott a cél ugye elvileg az lenne, hogy hozzon egy döntést valami mellett.

5. Nem csináltat próbasminket

Van, aki azon próbál spórolni, hogy nem csináltat próbasminket a nagy nap előtt, de ez elég könnyen katasztrófahelyzetet idézhet elő, vagy legalábbis hatalmas vitákat a sminkessel. Nem jó, ha a lakodalom előtti reggelen készül a smink, és a menyasszony akkor jön rá, hogy ez nem jó így, azt nem úgy szeretné, amazt szerinte rosszul csinál a sminkes. Ekkor már nincs idő ilyesmire, szóval az esküvő napjának nyugalma érdekében nagyon is jó befektetés egy próbasmink.

6. Más sminkjét szeretné önmagán látni

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Hilton (@parishilton)

Sokan azzal állítanak oda a sminkmesterhez, hogy láttak valakin (ismerősön vagy hírességen) egy sminket, ami nagyon tetszett nekik, úgyhogy ők is egy ugyanolyat akarnak. Ezzel néha nincsen probléma, de vannak olyan esetek, amikor más ember sminkje nem áll jól a menyasszonynak, de ilyenkor az illetőt gyakran nem könnyű lebeszélni. Ha a nagy példaképnek más a bőrtípusa vagy az arcformája, mások az arányai, ez azt jelentheti, hogy az illető sminkje nem fog működni a menyasszonyon, bármennyire is szeretné ezt. Érdemes tehát a szakember tanácsaira hallgatni, és nem egy példához ragaszkodni.

Via