A szakértők az utóbbi időben többször beszéltek már arról, hogy mely testrészeken a leghatékonyabb a parfüm. Az ilyen például a köldök. De arról is szoktak beszélni, hogy hová nem szabad fújni, mert kevésbé lesz tartós az illat. 

Ez a hibát sokan elkövetik a parfümükkel

Bizonyára te is szoktál parfümöt fújni a csuklódra, és az sem kizárt, hogy mindig összedörzsölöd a két kezed. Nos, van egy rossz hírünk, mivel ez egy elég nagy hiba. Az Instán az egyik beautyguru, Ikham Parfum, aki sokat foglalkozik parfümökkel, elárulta, hogy miért rossz ez a technika. 

A csukló dörzsölése felmelegíti a bőrt, és olyan dolgokat szabadít fel, melyek megváltoztathatják az eredeti parfüm illatát. Ha ez még nem lenne elég, akkor így a parfüm nem is lesz annyira tartós. Sokkal hamarabb elillan az illata, és a jellegzetes összetevők is elhalványulhatnak. 

Az influenszer azt tanácsolta, hogy nyugodtan fújhatod a csuklódra a parfümöt, a lényeg, hogy ne dörzsöld össze. Várd meg, amíg a parfüm magától elpárolog. Ezzel a módszerrel nem változik meg az illata, és sokkal tartósabb lesz. Ha szeretnéd, hogy még hangsúlyosabb legyen, akkor a parfüm kifújása előtt egy vékony réteg vazelint is vigyél fel a bőrödre!


Via