Nagyon sokféle parfümmel találkozhatsz a drogériák polcain, vannak kifejezetten virágos, gyümölcsös illatok, és persze fűszeresek is, melyek sokkal erősebbek. Most bemutatunk egy újdonságot, amire minden csaj rákattant! 

Ezért különlegesek a tejes parfümök

Jogosan merülhet fel benned, hogy mégis miért különlegesek a tejes illatok. Nos, ez a válasz egyszerű, azért, mert a tejes akkordokat tartalmazó parfümök illat sokkal jellegzetesebb, különlegesebb. Eláruljuk, hogy egyik parfüm sem tartalmaz valódi tejet, mivel a parfümgyártók mesterségesen hozzák létre az illatot, úgynevezett laktonokkal. 

A tejes parfümöket gyakran emlegetik a laktonikus illatokként, olyan jegyekkel vagy akkordokkal rendelkeznek, amelyek egy pohár friss tejet, tejes italokat vagy krémes desszerteket idéznek meg

– magyarázta Vicken Arslanian, a Commodity parfüméri alapítója. 

A tejes illatjegyek igazán különleges hatást gyakorolnak a többi jegyre. Ezektől a parfüm sokkal erősebb, különlegesebb és ellenállhatatlanabb lesz. Ezeknek köszönhetően még a hagyományos, jól ismert illatjegyek is teljesen megváltoznak. 

Ezek a legnépszerűbb tejes parfümök 

A tejes parfümök még nem olyan régen jelentek meg, de már találhatsz pár különleges illatot a drogériák polcain. Ha szeretnéd kipróbálni, akkor jó választás lehet a Zadig & Voltaire This is Her! nevű illata. A parfümben megtalálhatóak a jázmin és a gesztenye illatjegyei. 

Ha egy másféle illatot keresel, akkor ajánljuk, hogy próbáld ki a Maison Margiela REPLICA Coffee Break nevű parfümjét. Egy igazán különleges elegy, hiszen megtalálható benne a kávé, levendula, fodormenta és persze a tej is. Olyan lesz, mintha finom kávét iszogatnál egy francia kávézóban. 


Via