A nyári frizuradivat igazán sokszínű, izgalmas hajszínekkel és menő fazonokkal találkozhatunk. Kétségtelen, hogy a szezon legdögösebb frizurája egyértelműen a rövid wixie, amit csak az igazán bátraknak ajánlunk!

Így készül a wixie 

A neve elsőre úgy hangozhat, mint egy rajzfilm címe, de valójában egy nagyon dögös hajviseletről van szó. A fazon egy új pixie, ami sokkal formabontóbb, mint a jól ismert klasszikus. 

Ez a vágás egy újraszabott pixie hajvágás, hosszabb oldal- és háthosszúsággal, amely kifelé szárnyal, puha rétegekkel

– mondta Amy Abramate, a chicagói Maxine Salon kreatív igazgatója. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portland Hair ✨ Shags | Mullets | Curls | Bangs | Bobs | Pixies (@katiepdxhair) által megosztott bejegyzés

Nem véletlen, hogy a wixie most vált nagyon népszerűvé, hiszen a rövid haj az utóbbi időben egyre gyakrabban bukkan fel a kifutókon. Nyáron különösen sokan választják a rövidebb verziókat, a wixie pedig biztonságod ad azoknak, akik egy pixie-t nem mernének kipróbálni. A frizura esetében oldalt és hátul hosszabbak a tincsek, ami több lehetőséget biztosít a formázásra. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cherie Morales Mullet Mama (@tenderlove.n.hair) által megosztott bejegyzés

A wixie frizurát viszonylag könnyű megkülönböztetni a többi pixie inspirálta fazontól, hiszen ebben az esetben a fülhöz közel eső részek, illetve a hátul lévő tincsek hosszabbak. A trend apránként meghódítja a sztárvilágot is, Emma Corrin, A korona népszerű színésznője például már ki is próbálta. 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sarah Beth (@hairbysirabeth) által megosztott bejegyzés

A wixie legnagyobb előnye, hogy nagyon könnyedén lehet formázni. A tincseknek nem kell teljesen egyformának lenniük, jöhet a hanyag hatás. Hullámos haj esetén nem okoznak gondot a rakoncátlan tincsek. 


Via