Az aszcendens szót bizonyára már te is hallottad és az is tuti, hogy tudod, az asztrológiához köthető. A többi viszont sokak számára zavaros, hiszen van a napjegyünk, a horoszkóp, amit mindenki ismer, éppen ezért jogosan merül fel a kérdés: kell ennél többel foglalkozni? Nos, az asztro-guruk szerint igen, sőt állításuk szerint az aszcends egy idő után még jelentőségteljesebb szerepet is kap, mint a napjegy. Lássuk csak, miről is van szó.

Mi az az aszcendens? 

Abban a pillanatban, amikor megszülettél, az összes bolygó egyedi alakzatban helyezkedett el. Ennek azért van jelentősége, mert az aszcendens csak akkor számítható ki teljes bizonyossággal, ha pontosan tudod, percre pontosan, hogy mikor és hol is születtél. A születési diagramod teljesen egyedi és megismételhetetlen, ha csak pár percnyit tévedsz vagy rossz várost adsz meg (igen, előfordul ilyen is), akkor már teljesen más eredményt kaphatsz. Az aszcendens, más néven felkelő jegy azt a csillagjegyet jelöli, ami a születésed pillanatában a keleti horizonton éppen emelkedőben volt. Az asztrológia szerint az aszcendens nagyon fontos, meghatározza, milyen, a külvilág felé muatott vonásokkal fogsz rendelkezni. Ráadásul 28 éves kor felett még kiemeltebb szerep jut neki.

Miért lesz fontos 28 éves korod után? 

Az asztrológusok úgy vélik, hogy az aszcendensed 28 éves korod után kap sokkal kiemeltebb szerepet, ugyanis ekkor kezdenek el előjönni a felkelő jegyedre jellemző tulajdonságok. Persze ez nem azt jelenti, hogy a napjegyed megszűnik létezni, csupán arról van szó, hogy alakulsz és változol, ehhez pedig nagyban hozzájárul az aszcendensed is. Persze jogosan merülhet fel benned a kérdés, miért pont 28? Nos, a legtöbben ekkor kezdenek el önismereti kérdésekkel foglalkozni, ez pedig azt eredményezi, hogy az aszcendensedre jellemző tulajdonságok szép lassan elkezdenek előtérbe kerülni. Ez így most kicsit félelmetesnek tűnhet, de valójában egy szuper dolog, hiszen ez alatt a kvázi utazás alatt sokkal jobban megismerheted önmagad. 

(via)