Sokan azt gondolnák, hogy a megcsalás csak a szexuális együttlétről szól, illetve az olyan dolgokról, mint a látványos flört vagy egy csók. Pedig van egy másik formája, ami sokkal gyakoribb. 

Az érzelmi megcsalás a leggyakoribb

Készült egy felmérés, amiből kiderült, hogy a legtöbben érzelmileg csalják meg a párjukat. A fizikai megcsalásig nem jutnak el. Sokszor a barátságokban is jelen van, hogy a barátok idővel többet éreznek egymás iránt, de egyik fél sem szakít, és nem is történik köztük semmi. 

A férfiak 45%-a és a nők 35%-a vallotta be, hogy megcsalta a partnerét érzelmileg. A szexuális megcsalások száma körülbelül 20%-kal alacsonyabb

– áll az Independent által közölt cikkben. 

A magyarázat erre igazán egyszerű: az emberek többsége úgy gondolja, hogy a szexuális megcsalás komoly dolog, ami alapjaiban befolyásolja a kapcsolatot. Ezzel szemben az érzelmi megcsalás sokkal könnyebben kezelhető, az emberek meg tudják maguknak magyarázni, hogy ez csak barátság, és nem történik közöttük semmit. Okozhat némi zavart a kapcsolatukban, de nem végleges. 

Vannak veszélyei 

Bár az érzelmi megcsalásnak az emberek többsége nem tulajdonít akkora jelentőséget, mint a szexuális megcsalásnak, valójában akár szakításhoz is vezethet. Előfordul, hogy akkor történik, amikor a párkapcsolatban eleve vannak gondok, ilyenkor sokkal nagyobb a jelentősége az érzelmi megcsalásnak. 
 

Via