Ha eddig azt hitted, hogy brutál adag  csokira  van szükséged ahhoz, hogy jobb kedved legyen egy nehéz nap után, akkor nagyot tévedtél! Ez a narancsos süti ugyanis legalább ugyanilyen hatást képes elérni, azzal a különbséggel, hogy egészségesebb, mivel tele van C - és más vitaminokkal, az íze pedig azonnal egy napfényes, mediterrán tájra repít. Ráadásul nagyon-nagyon gyorsan megvan!

Fotó: Shutterstock

Villámgyors narancsos süti

Hozzávalók
  • 300 g kristálycukor
  • 4 evőkanál finomra reszelt narancshéj, osztva
  • 3/4 csésze sótlan vaj, szobahőmérsékletű
  • 3 nagy tojás, szobahőmérsékletű
  • 2 tk. sütőpor
  • 1/2 tk. só
  • 270 g liszt, osztva
  • 1/2 csésze sima cukrozatlan joghurt
  • 5 evőkanál friss narancslé, osztva
  • 120 g porcukor 
Elkészítés
  • Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Olajozz ki egy kenyérsütő formát, majd béleld ki sütőpapírral (az olaj miatt szuperül odatapad majd a papír a forma oldalához).
  • Egy nagy tálban dörzsöld össze a kirstálycukrot 3 evőkanál reszelt narancshéjjal kézzel. Ne spórold meg ezt a lépést, mert így az illóolajok még jobban kijönnek a gyümölcsből, és még narancsosabb ízt kapsz. Add hozzá a vajat, majd mixerrel habosítsd ki. Vedd lejjebb a fokozatot és egyesével adagold hozzá a tojásokat, míg egynemű nem lesz.
  • Mehet bele a só és a sütőpor, majd a liszt fele. Most jöhet a joghurt és 3 evőkanál narancslé, keverj rajta párat, végül szórd hozzá a maradék lisztet. 
  • Öntsd a tésztát a formába, és egy kanál segítségével egyengesd el. Süsd kb. 35-40 percig, amíg enyhén meg nem pirul, majd takard le alufóliával, és tedd vissza még kb. 20-35 percre, hogy alaposan átsüljön.
  • Sütőpapír segítségével emeld ki a tortát a formából, és tedd át egy rácsra vagy tányérra. Hagyd teljesen kihűlni, legalább 2 órát.
  • Amíg hül a süti, egy kis tálban a porcukrot keverd ki a maradék narancslével (2-3 részletben add hozzá), ha már sűrű mázat kapsz, mehet bele a maradék narancshéj is. Csorgasd a kihűlt süti tetejére úgy, hogy mindenhol alaposan ellepje és az oldalán is csorogjon. Jó étvágyat!

Via