Az alacsony EQ, azaz érzelmi intelligencia számtalan nehéz szituációt szül. Lássuk, melyek azok a jelek, amelyek villámgyorsan megmutatják, hogy egy ilyen emberrel sodort össze az élet. 

Mindig igaza kell, hogy legyen

Azok, akiknek alacsony az érzelmi intelligenciájuk, egyszerűen képtelenek egyet hátrébb lépni. Mindegy, hogyan győzködöd őket a te oldaladról, és az sem számít nekik, ha már régen bizonyított, hogy nincs igazuk. Ők csak azért sem lépnek ki a konfliktusból, és addig nem nyugszanak, amíg ki nem mondod: igazad van. 

Másokat hibáztat

Ha bármi baj történik, vagy probléma adódik, elsőként menekülnek a felelősség elől, még akkor is, ha már régóta egyértelmű, hogy hibáztak és valamit elrontottak. Képtelenek beismerni, hogy nem jól döntöttek, inkább feláldozzák az emberi kapcsoaltaikat, de az ő hírnevükön sosem keletkezhet folt. Még akkor sem, ha így nagyobbat veszítenek - ezt nem ismerik fel.

Megsértődik

Egyszerűen képtelenség velük őszintének lenni, mert amint a hibáikra, negatív tulajdonságaikra terelődik a szó, azonnal behúzzák a kéziféket. Csak akkor hajlandóan szóba állni valakivel, ha ők lehetnek a legjobbak, a legszebbek és a legokosabbak. Nekik ez éri a legtöbbet: hogy megkérdőjelezhetetlenek legyenek, és mindenki elismerje, mennyire értékesek. 

via