Az emberek eltérő szintű intelligenciával rendelkeznek. Vannak, akiknek átlagos, míg mások kiemelkednek, és mondhatni zseninek számítanak. A szakértők az elmúlt évtizedekben sok tanulmány készítettek, eláruljuk azokat a jeleket, melyekből kiderítheted.

Hamar megtanultál olvasni 

Évekkel ezelőtt 2000 ikerpáron végeztek vizsgálatot a tudósok, és megállapították, hogy azok a gyerekek, akik hamarabb elkezdtek olvasni, magasabb intelligenciával rendelkeznek. A vizsgálatokból kiderült, hogy nem magasabb IQ-val születtek, hanem a korai olvasás miatt jobban fejlődtek. 

Sokszor aggodalmaskodsz 

A tanulmányok kimutatták, hogy azok az emberek, akik gyakrabban aggodalmaskodnak, szoronganak bizonyos dolgokon, magasabb nyelvi intelligenciával rendelkeznek. Persze fontos megjegyezni, hogy ez csupán egy-egy alkalomra érvényes. 

Megtanultál hangszeren játszani

A megfigyelések szerint a hangszeren játszó gyerekek sokkal jobban teljesítenek az iskolában. Ha hamar tanultál meg valamelyik hangszeren játszani, az még magasabb intelligenciára enged következtetni. Érdekesség, hogy az éneklés nincs hatással az iskolai teljesítményre. 


Via