Szeretnéd megtudni, valakinek mennyire magas az érzelmi intelligenciája? Figyeld meg, milyen szavakat használ. 

A szavakon a hangsúly

Vagy akár azt, hogy milyet nem. Ugyanis már az is nagyon árulkodó, ha valaki egy bizonyos szót kerül. Na de ugorjunk az elejére! Miért is annyira fontos az EQ? Mert minden kapcsolatodat meghatározza. Akár a szüleiddel, akár a pasiddal, akár a munkahelyeden. 

Aki mindenféle érzelmet jól tud kezelni, annak nyert ügye van, és nem csupán mások szemében lesz sokkal vonzóbb, kedvesebb vagy éppen szimpatikusabb, hanem a saját életed is megkönnyítheted vele. 

Én? Soha!

Az első lépés, hogy válogasd meg a szóhasználatot, valamint figyeld meg másoknál, ők milyen szavakat használnak. Az érzelmileg intelligens emberek kevesebbet beszélnek magukról, ez az egyik legárulkodóbb jel! 

Ami különösen érdekes, hogy az érzelmileg intelligens emberek egy szót nem használnak, méghozzá az én-t. De ezen kívül kerülik a gondolom, szerelem, csinálom szavakat is. 

Az üzleti életben ugyanis több coach is úgy gondolja, hogy az én szó használata elveszi a fókuszt a másik emberről, és megakadályozza, hogy teret adj a beszélgetőpartnernek, aki azt fogja hinni, hogy magadra akarod irányítani a figyelmet.

via